Loading Events
  • This event has passed.

Podijelili smo ulaznice za koncert Gabba Gabba u Tvornici

13 travanj, 2013U subotu 13. travnja u Tvornici kuture je The Ramones party uz nastup grupe Gabba Gabba. Cijena ulaznice je 30 kuna, a na dan koncerta 45 kuna. Podijelili smo 3×2 ulaznice.

The Ramones party uz Gabba Gabba

“Fenomen poznat kao punk rock nastao je kao posljedica pogrešne pretpostavke da svak može oponašati Ramonese”. Tako u slobodnom prijevodu glasi prva rečenica teksta o Ramonesimaima u Spin Magazineu, jednom od najcjenjenijih rock časopisa, koji ih je na ljestvici pedeset najboljih bendova svih vremena postavio na drugo mjesto, odmah nakon Beatlesa. Tek poslije raspada 1996. i Joeyjeve smrti 2001. Ramonesii su primljeni u Rock ‘n’ Roll Hall of Fame, tržište su preplavile njihove kompilacije i reizdanja, popularniji su nego ikada.

Gotovo da nema značajnijeg izvođača koji ih ne navodi kao uzor. Joey Ramone je dobio svoj trg u New Yorku, Johnny spomenik… 2263 koncerta u 23 godine, 14 studijskih albuma i preko 200 pjesama ostavili su za sobom. U Hrvatskoj postoji bend koji od 1983. vjerodostojno izvodi njihovu glazbu i oduševljava publiku: Gabba Gabba. U subotu, 13. travnja, održat će koncert pod nazivom Adios Amigos u zagrebačkoj Tvornici kulture kao počast ovim velikanima, povodom dvanaeste godišnjice smrti Joeyja Ramonea.

Gabba Gabba su nastali iz pepela kultnih splitskih bendova “Crven ban”, “Abortus”, “Vojnici olovnih nogu” i “Hydrogen”, Ivo Šerić (bubnjevi), Vicko Krivić (bas gitara), Ante Saratlija (gitara) i Zvonimir Rumboldt (glas) prvi zajednički koncert održali su 27. listopada 1983. u sada već legendarnom TOK-u (Tehnički omladinski klub pri Tehničkoj školi u Splitu), koji je bio ishodišna točka gotovo svih splitskih, pa i drugih dalmatinskih bendova u prvoj polovici osamdesetih. Nastupili su pod imenom “Ramones Live”, jer im se repertoar sastojao isključivo od pjesama Ramonesa. Nakon mijenjanj imena u Gabba Gabba, bend je ostao aktivan od današnjeg dana.

Za dobiti ulaznice trebalo je nabrojati sve članove The Ramonesa, a to je većina vas uspješno napravila, iako bi uvažili  i one koju su odlučili nabrojati legendarnu postavu koje je djelovala od 1974. do 1978. godine. Po dvije ulaznice dobili su: Davor Mikolčić, Damir Ivanković i Nikša Kmetović.

Details

Date:
13 travanj, 2013
Cost:
30kn – 45kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2
Zagreb,
+ Google Map