Loading Events
  • This event has passed.

Dimensions Festival u pulskoj Areni i tvrđavi Punta Christo

27 kolovoz, 2014Od 27. do 31. kolovoza 2014. Dimensions Festival vraća na idiličnu lokaciju poluotoka i tvrđave Punta Christo u Štinjanu pored Pule i dovodi neke od najvećih talenata svjetske elektronske glazbe.

Dimensions Festival 2014

Smješten na tvrđavi iz 19. stoljeća, s pogledom na Brijune i pulski zaljev, s 11 životopisnih dnevnih i noćnih pozornica, preko 30 zabava na brodovima i kampom odmah uz plažu, Dimensions festival uz kvalitetan glazbeni program nudi i nezaboravno festivalsko iskustvo.

Dimensions Festival - tvrđava Punta Christo (Foto: M. Sethi)

Više od dvjesto izvođača predstavit će najbolje od house, techno, jazz, funk, soul, drum and bass, psych i pop glazbe, a uz bok najvećih imena tih žanrova publika će imati priliku čuti i nove generacije nadolazećih talenata. Lista izvođača Dimensions festivala 2014. uključuju imena kao što su Warpaint, Roy Ayers, Jon Hopkins, Moodymann, Theo Parrish, Juan Atkins & Moritz von Oswald Present Borderland, Underground Resistance (Robert Hood), Gilles Peterson, Goldie, Kode 9, Mala i mnoge druge.

Dimensions Festival - pulska Arena (Foto: Dan Medhurst)

Dan prije početka samog festival, u srijedu, 27. kolovoza Arena u Puli ponovno će postati jedinstvena kulisa za koncert otvorenja Dimensions festivala. Pod zidinama Arene, uz pratnju cijelog benda, nastupit će poznati kanadski glazbenik i miljenik hrvatske publike – Caribou i predstaviti album Our Love koji izlazi u listopadu. Uz Caribou nastupit će i trenutno najuzbudljivi elektronski tandem Darkside, kojeg čine proslavljeni njujorški producent Nicolas Jaar i multiinstrumentalist Dave Harrington te Nils Frahm i Kwabs.