Loading Events
  • This event has passed.

Dinosaur Jr. u Tvornici kulture

16 veljača, 2013Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih američkih alter rock bandova svih vremena, kultni Dinosaur Jr., dolaze u Tvornicu kulture u subotu 16. veljače 2013. godine, na svoj tek drugi nastup ikad u Hrvatskoj. Tvornica kulture ugostiti će band koji je izvršio nemjerljiv utjecaj na indie i alternativnu gitarističku scenu u posljednjih 25 godina.

Dinosaur Jr.

U svojoj orginalnoj postavi (J. Mascis, Lou Barlow i Murph), Dinosaur Jr. podsjetiti će fanove na svoj doista prebogati katalog prepun fantastičnih dragulja, te ujedno predstaviti i izvrstan posljednji studijski album “I Bet On Sky”, objavljen prije dva mjeseca, te dočekan isključivo hvalospjevima od bandu standardno naklonjene kritike.

Dinosaur Jr. objavili su u karijeri 10 studijskih albuma, od istoimenog prvijenca iz 1985. godine do ovogodišnjeg “I Bet On Sky”. Band je prestao s radom tijekom 1997., da bi se u originalnoj postavi vratili 2005. godine.

Posebna zanimljivost je da će ovo bandu biti jedini koncert u regiji na ovoj turneji, a osim Zagreba najbliži gradovi koje Dinosauri posjećuju su Beč, Milano I Prag. Uz taj podatak, kao i činjenicu da se radi o vikendu, očekuje se veliki odaziv fanova iz susjednih zemalja, od kojih mnoge nikada nisu imale priliku ugostiti Dinosaur Jr.

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture su u prodaji od 23. studenog.

Mogu se nabaviti u Tvornici kulture, na svim Eventimovima prodajnim mjestima, kao i na www.eventim.hr.

Pretprodajna cijena je 120 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 140 kuna.

Details

Date:
16 veljača, 2013
Cost:
120kn – 140kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)