Loading Events
  • This event has passed.

Dirty Three Warrena Ellisa dolaze u Purgeraj

13 studeni, 2012‘Divljak na violini’ i ključni instrumentalist The Bad Seedsa i Grindermana ponovo dolazi u Hrvatsku sa svojim bendom, točnije u zagrebački klub Purgeraj gdje će nastupiti 13. studenog. Ulaznice u pretprodaji 80 kuna, a na dan koncerta 100 kuna.

Warren Ellis - Ditry Three (Foto: Wikipedia)

U Purgeraju 13. studenog će se održati koncert australske grupe Dirty Three koju čine Warren Ellis na violini, poznat i kao član grupa Nicka Cavea Bad Seeds i Grinderman, Mick Turner na gitari i Jim White na bubnjevima. Grupa je poznata po živim nastupima na kojim Ellis hendixovskom energijom i lucidnošću svira na violini dok White napola stojeći svira bubnjeve.

Dirty Three je svoj pretposljednji album objavio 2005. godine, da bi se nakon sedam godina vratio na scenu ovogodišnjim “Toward The Low Sun”. Tako dugoj diskografskoj pauzi najviše je kumovala činjenica što je Ellis posljednjih godina bio u potpunosti posvećen radu u grupi Grinderman u kojoj zajedno s Nickom Caveom čini kreativnu okosnicu.

U svojim počecima 1993. godine Dirty Three bio je lokalna klupska atrakcija u Melbourneu. U godinama koje su slijedile dobar glas se pročuo i grupa je sve više svirala i u ostalim australskim gradovima, nakon čega se baza obožavatelja postepeno proširila na SAD i Europu, a za to je bio i presudan debi album “Sad & Dangerous” iz 1995. godine. Potom su slijedili “Horse Stories” (1997.), “Ocean Songs” (1998.), “Whatever You Love, You Are”, “She Has No Strings Apollo” (2003.) te “Cinder” iz 2005. nakon kojeg je nastupila duža pauza.

Ovaj ekstatični i neobični rock trio 2007. godine je posjetio i Hrvatsku i priredio nezaboravni koncert u Tvornici kulture.Details

Date:
13 studeni, 2012
Cost:
80kn – 100kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Purgeraj
Zagreb, + Google Map