Loading Events
  • This event has passed.

DNO – desnica novih obećanja: predizborni performansi na Cvjetnom trgu

14 listopad, 2015Politički intoniranim performansima, udruga Domino komentira političku klimu u Hrvatskoj pred izbore.

DNO – desnica novih obećanja
DNO – desnica novih obećanja

Bez obzira na ekonomski i vanjskopolitički kontekst u kojem se država nalazi, nekoliko tema nailazi na najveći interes i reakciju u javnom i medijskom prostoru: tradicija, domoljublje i navijački ponos. Udruga Domino stoga je odlučila preko baš tih tema progovoriti o pitanjima koja smatra ključnima u vrijeme političkih odluka u demokratskom društvu – pitanja nacionalnih, vjerskih, seksualnih i rodnih manjina.

 

Javnim političkim performansima na Cvjetnom trgu 14. listopada u 13 sati održat će se alternativan predizboran skup: ad hoc inicijativa naziva “DNO – desnica novih obećanja” predstavlja performanse u izvedbi Brune Isakovića, Siniše Labrovića i Ine Sadić koji će dati svoj obol diskusiji na političkoj sceni.

 

Uključivanjem pripadnika romske manjine u svoj performans, Siniša Labrović postavlja pitanja o ljudskim pravima i jednakim mogućnostima za sve Hrvate ili one koji se tako osjećaju. Bruno Isaković uključuje pripadnike navijačkih skupina koji će kroz svoja iskustva „na tribini“ progovoriti o homofobiji i rasizmu kako na sportskim terenima tako i unutar navijačkih skupina općenito. Ina Sladić se laća najosjetljivijeg momenta povijesti od stoljeća sedmog, pokušavajući prizvati hrvatski san na oči naroda koji najradije gleda unazad.

 

Izvedbe inicijative DNO tiču se najšire publike – opće javnosti i građanstva, a održavaju se u sklopu programa Domina koji razmatra kako komunicirati s publikom. U dvodnevnom program koji se održava uz podršku mreža BCC i Mreže izvedbenih umjetnosti, održati će se uz performanse i radionice rada s publikom u izvedbenim umjetnostima koje će voditi stručnjakinje za kulturni menagment, Mojca Jug iz Slovenije, te Heike Albrecjt iz Njemačke, uz moderaciju Zvonimiora Dobrovića i Davora Miškovića. Javno predavanje o dobrim praksama s novom publikom održati će Emina Višnić.

Details

Date:
14 listopad, 2015
Time:
13:00 - 15:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Cvjetni trg
Trg Petra Preradovića
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map