Loading Events
  • This event has passed.

Dobar početak tjedna – novi program u KSET-u i istovremeno warm up za umaški Indirekt festival

2 svibanj, 2016Ah, taj ponedjeljak! Voljeli ga ili mrzili, znate da će svaki tjedan započeti upravo s njim. Stoga, zašto taj ponedjeljak ne začiniti glazbom i pripremiti si zvučnu kulisu za ostatak tjedna. Upravo se na toj ideji rodio projekt naziva Dobar početak tjedna. Dođeš u KSET, poslušaš koncert i doma si prije ponoći! Jedan takav Indirekt(ni) ponedjeljak, ujedno i prvi u nizu, očekuje sve vas 2. svibnja. Nakon prvomajskog roštiljanja, u KSET-u je na meniju rapsodija glazbe, umjetnosti i poezije, koja će probuditi sva vaša osjetila.

Indirekt goes psycho - prva večer programa Dobar početak tjedna
Indirekt goes psycho – prva večer programa Dobar početak tjedna

Na programu je sama psihodelija: Ivana Picek, The Cyclist Conspiracy, DJ nemanja, Josip Tirić i Dino Santaleza.

Ivana Picek (Foto: Nino Šolić)
Ivana Picek (Foto: Nino Šolić)

Ivana Picek – Zvrckava frčkavica koju većina vas zna kao autoricu hitova “Ja živim u WC-u” i “Nj” te članicu već kultnih Pridjeva na čijim koncertima doživljava epifanije, preobražava se iz nastupa u nastup u oblike koje i bolji poznavatelji nikad ne bi očekivali. Ona je Ivana Picek, iako je neki uspoređuju s Bowiejem i CocoRosie. Sestrična Antonija vjerni joj je pratitelj na ksilofonu i električnim bubnjevima, a ponekad i plesnim korakom. Ivana je glazbeni kameleon, trenutno u fazi završavanja novog albuma, kojeg je sama snimala i producirala i uprvao ćete taj album premijerno moći poslušati u KSET-u.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=akfnJbgh0ag[/youtube]

The Cyclist Conspiracy – U goste stiže i beogradski osmeročlani sastav The Cyclist Conspiracy. Takozvani (anti) world orkestar spaja glazbene utjecaje iz najrazličitijih dijelova svijeta. Izbjegavaju suvremeni, površni eklekticizam i svu svoju kreativnu energiju usmjeravaju sintezi pretpostavljenih elemenata. Ovi ‘biciklisti’ povest će vas na uzbudljivu glazbenu potragu za izgubljenim carstvima rutama koje još niste doživjeli. Njihov live nastup je nešto što nikako ne smijete propustiti!

 

DJ nemanja – Za glazbu koja će napuniti prostranstva KSET-a, zadužen je i DJ Nemanja koji za ovu priliku neće nastupati, već će nas voditi kroz svoj psycho svijet. Nemanja je projket iza kojega stoji Luka Šipetić iz dobro nam znanog benda – Nikol Luka i Vedran (NLV). No, Nemanja nije bend niti osoba, Nemanja je ideja. Live nastup Nemanje čiji je album ugledao svijetlo dana krajem 2015. godine ipak ćete još neko vrijeme čekati, do tada uživajte u psihodeličnim melodijama po njegovom izboru.

 

Dino Santaleza – Sve nastupe u pravu će psihodeliju dodatno pretvoriti video projekcije već dobrog nam znanca Dina Santaleze. Pridjevi i East-Ra samo su neki od njegovih projekata, a njegove sposobnosti baratanja slikom i pokretom jednostavno morate doživjeti. Režirao je spotove za sebe, Pridjeve, ali i za brojne izvođače koje ove godine možete slušati na Indirektu.

 

No, glazba ipak nije sve. Kao svjetionik nezavisne umjetnosti, Indirekt predstavlja rad akademskog slikara Josip Tirića. Njegove slike ga razlikuju od ostalih umjetnika njegove generacije. Predstavljaju život. Život koji nije tako uredan i ispeglan – život koji je pun emocija. Koncentrira se na sam ‘duh’ slike, a vidi ju kao pismo koje nikad nije stiglo.

 

Indirekt goes psycho and so do you! Dođite na prvi warm up Indirekt festivala )održava se od 17. do 18. lipnja)  2. svibnja u KSET-u. Ulaznice će se moći kupiti na ulazu po cijeni od 30 kn. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Details

Date:
2 svibanj, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , ,

Venue

Kset
Zagreb, Hrvatska + Google Map