Loading Events
  • This event has passed.

Dolenčić-Doyleov ‘Sherlock Holmes’ premijerno traži krivca u ZKM-u

15 listopad, 2016U subotu, 15. listopada, u 20 sati, u dvorani Istra Zagrebačkog kazališta mladih održat će se premijera predstave ‘Sherlock Holmes’.

'Sherlock Holmes'
‘Sherlock Holmes’

Namijenjen ponajprije djeci i mladima (12+), ovaj “Sherlock Holmes” izgrađen je na motivima i likovima pripovjetki i romana Arthura Conana Doylea, u prilagodbi Ana Tonković Dolenčić i u režiji Krešimira Dolenčića.

 

Što povezuje bankara kojemu je iz kuće ukraden dragocjeni polog i ženu čiji je muž umro nakon razdoblja ludila? Kave veze imaju bivši robijaši, ludi znanstvenik, tajanstveni mirisi i nestali dragulji s uginulim ovcama i prijmom u Buckinghamskoj palači? U toj neobično složenoj zavjeri nitko nije izvan sumnje, pa čak ni engleska kruna. Naizgled nepovezani slučajevi vode do profesora Moriartyja, genijalna zločinca i nikad poražena neprijatelja Sherlocka Holmesa, te do Irene Adler, jedine žene koju Sherlock nikad nije uspio zaboraviti. Suočen sa svojim vječnim demonima, Sherlock Holmes naći će se u najvećem izazovu karijere, a o njegovu briljantnu umu ovisit će možda i budućnost čitavoga svijeta.

 

Predstava „Sherlock Holmes“ publiku vodi zamršenim labirintom zločina i prevara, odanosti i hrabrosti, nagađanja i napetosti te nevjerojatnih obrata, ostavljajući gledatelje u dvojbi ili aktivnu sudjelovanju u rješavanju mozgalice:„Tko je kriv?”

 

Sherlock Holmes svakim svojim slučajem podsjeća na nepobjedivu moć ljudskog uma i prednosti razmišljanja vlastitom glavom.

 

Glavne uloge tumače Rakan Rushaidat, Filip Nola, Dora Polić Vitez, Katarina Bistrović Darvaš, Edvin Liverić i drugi.

 

Sljedeće izvedbe su 16., 18., 19., 25. i 26. listopada. Cijena ulaznica je 30-60 kn.

Details

Date:
15 listopad, 2016
Time:
20:00 - 23:00
Cost:
Kn30 – Kn60
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

ZKM
Zagreb, Hrvatska + Google Map