Loading Events
  • This event has passed.

Đorđe Balašević u Areni Zagreb

26 prosinac, 2016Šest godina nakon posljednjeg, rasprodanog, koncerta u Zagrebu, Đorđe Balašević vraća se u Arenu. Koncert ‘Srebra decembra’ održat će se 26. prosinca s početkom u 20 sati u zagrebačkoj Areni.

Đorđe Balašević (Foto: Manuel Angelini)
Đorđe Balašević (Foto: Manuel Angelini)

‘“Nije mi lako da najavim koncert u Zagrebu. Ne mogu li jednostavno reći da će to biti “ono naše”? Osnovna pravila marketinga nalažu da obavezno spomenem “novi CD”, “nezapamćeni događaj”, a u najgorem slučaju barem “specijalne goste”… I onda sam u sosu. U umaku, alijas… Da je to bar bilo prošle godine, mogao sam događaj reklamirati kao jubilaran, desetogodišnjicu od izlaska mog poslednjeg CD-a. Što se “nezapamćenih događaja” tiče, bije me maler da uvek učestvujem samo u zapamćenim događajima. Ali tek oko “specijalnih gostiju” nastaje teški zaplet? Njih, naime, tek i treba da pozovem, i to upravo ovom najavom, a planira se da budu pravilno raspoređeni po parteru, na tribinama i na galeriji… Ali kakva će biti koncepcija, pitaju me? Koncepcija? Šta, sad i to mora? To je sigurno nešto novo, zbog Europske Unije? Pa, dobro, recimo da se u tom slučaju “koncepcija” koncerta bazira na tome da mi započnemo pjesmu, a ostali je prihvate. Da u pojedinim pasažima klavir sačuva intimu Kerempuha. I da u nekim solo dionicama virtuoznost svakog od sedamnaest muzičara dostigne akademsku akustiku Lisinskog. Ali da se strogo vodi računa o tome da se sve to uklopi u glasove Mješovitog Zbora Arene, jer ovo je njihov koncert, kao što već negdje rekoh? Ti “veliki” koncerti uvijek pripadaju prvenstveno publici, a ovo će, po svemu sudeći, biti Veliki Koncert, bez navodnika… Ne vredi, eto… Kako god okreneš, sve ipak neizbežno navodi na onu, možda pomalo amatersku, ali definitivno jedinu moguću najavu. Dame i gospodo, dakle, Arena Zagreb, 26. prosinca. Ono Naše… Đole’’, najavni je tekst samo Đorđa Balaševića.

 

Cijene ulaznica po kategorijama:

 

Gornja tribina – 160 kuna

 

Parter – 180 kuna

 

Donja tribina – 200 kuna

 

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima Tisak Media centara, u Atlasu, Dancing Bear i Croatia Records dućanima, Rockmarku i Dirty Old Shopu te na svim prodajnim mjestima sustava Ticketshop. Online kupnja ulaznica moguća je na www.ticketshop.hr.

Details

Date:
26 prosinac, 2016
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn160 – Kn200
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Arena Zagreb
Zagreb, + Google Map