Loading Events
  • This event has passed.

DORF 2013 otvara svoja vrata

7 ožujak, 2013Festival dokumentarnog rock filma – DORF održava se ove godine od 7. do 10. ožujka u Vinkovcima. Uz projekcije glazbenih dokumentaraca organizirani su koncerti, izložbe, radionica dokumentarnog filma. Novost je program Fresh Danube Films – međunarodni projekt, te Ponovo program DORF:EDIT, namijenjen mlađima.

DORF

Sedmi festival dokumentarnog rock filma – DORF 2013 održati će se od 07. do 10. ožujka 2013. u Vinkovcima, na više lokacija. Na ovogodišnjem Festivalu u 3 programa biti će prikazana ukupno 24 filma iz 10 zemalja, uz iznimno bogat popratni program i brojne festivalske goste iz Hrvatske, Austrije, Srbije, Slovenije, Japana, Francuske.

Nakon otvaranja izložbe plakata i koncerta prošli vikend, DORF tjedan otvara se u caffe Walkow projekcijama filmova od 20:00 sati svako veče. Već treću godinu u Vinkovcima provodi se program EDIT, namijenjen učenicima osnovnih škola. U četvrtak i petak, 07.03. i 08.03. prijepodnevnim projekcijama iz DORF:EDIT programa počinje dio koji se odnosi na edukaciju i razvoj medijske kulture. Gosti će biti predstavnici Hrvatskog filmskog saveza, te Studija Vanima/Festival VAFI iz Varaždina. Organizirane su 4-dnevna novinarska radionica za učenike osnovnih škola koju vodi Ante Perković, te za vikend filmska radionica Jump Cut!, koju za učenike srednjih škola organizira Fade in iz Zagreba.

Program svečanog otvaranja započinje predstavljanjem FRESH DANUBE FILMS projekta financiranog sredstvima European Cultural Foundation. U 20:00 sati u predvorju Gradskog kazališta Vinkovci projekt i aktivnosti predstaviti će partneri festivali DORF, Cinema City (Novi Sad), Slobodna zona (Beograd) i Crossing Europe (Linz). Vinkovačka publika moći će tako u programu DORF Fresh Danube Films pogledati filmove „Pismo ćaći“, film Damira Čučića, „Sonja i bik“, autorice Vlatke Vorkapić, „Zauvijek zajedno“ autorica Monja Art i Caroline Bobek, „Lokalni heroji“ autora Henning Backhausa, „Ustanička ulica“ autora Miroslava Terzića i „Lice revolucije“ autora Vladimira Milovanovića.

U 20:30 sati svečanost otvaranja počinje premijernom projekcijom filma „Punčke“, mladih autora Filipa Meštrovića i Marinka Marinkića, a odmah potom slijedi premijera filma „Zauvijek zajedno“ autorica Monja Art i Caroline Bobek, iz Austrije. Oba filma predstaviti će autori. Nakon otvaranja, u klubu Plus Centar oko 22:30 počinje kultni Naša Stvar Party, koji će voditi Filip i Medo, uz goste Euro Black Nation.

U caffe Walkow 07.03. organizirana je DJ radionica, koju će voditi DJ Raid iz Srbije. Početak predavanja sjajnog turntablism čarobnjaka je u 18:00

U suradnji sa HŽ-Putnički prijevoz Vinkovci osigurali smo ponovo popust 40% od redovne prijevozne cijene za povratno putovanje 07-10/03 iz bilo kojeg kolodvora u Hrvatskoj do Vinkovaca i natrag. Potrebno je prilikom kupovine na blagajni zatražiti navedeni popust i potom kartu ovjeriti žigom festivala. Karte će se moći ovjeriti na info punktu u Gradskom kazalištu. Putnicima koji ne budu imali žigom ovjerenu prijevoznu kartu nadoplaćuje se razlika sukladno propisima.

Ove godine se za nagradu za najbolji DORF 2013 film po mišljenju žirija pobrinula  mlada makedonska umjetnica Marija Miloševska.

U suradnji sa KlasikTV iz Zagreba, ove godine dodjeljujemo i nagradu u iznosu 10.000 kn za najbolji scenario. Odluku o pobjedniku donijeti će žiri u sastavu Igor Tomljanović, Dubravko Jagatić i Leon Rizmaul.

Osim projekcija filmova u Kazalištu, Hotelu Villa Lenije i caffe Walkow, u okviru OFF DORF programa biti će organizirani koncerti u Plus Centru. Nakon otvaranja i Naša Stvar party sa zanimljivim gostima, 08/03 nastupaju Punčke i Bernays Propaganda, te na kraju 09/03 Stampedo.

Dnevna ulaznica iznosi 10 kn.

Ulaz na sve programe u caffe Walkow je slobodan.

Inicijativa za osiguravanje prostora za rad vinkovačkih udruga TRES! prikupljati će dobrovoljne priloge na svim festivalskim lokacijama.

Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2013 i program EDIT organizira Udruga ljubitelja filma ‘Rare’ iz Vinkovaca.

Festival podržavaju Grad Vinkovci, Hrvatski audiovizualni centar i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH.

Projekt Fresh Danube Films financiran je sredstvima European Cultural Foundation.

POPIS FILMOVA U PROGRAMU DORF 2013

Regionalna konkurencija

JAZZ APARTMAN (ili kako je nastao The Last Minute Open Jazz Festival)

KRIES 50:50

KAKO SMO UŠLI U EUROPU – SLUČAJ SexA

KANAL 103 – LJUBAVNO PISMO ALTERNATIVNOJ KULTURI

MI PLAČEMO IZA TAMNIH NAOČARA

SILENCE, GLAZBENICI S KRAJA SVIJETA

OTROCI SOCIALIZMA – ZAMIJENITE MI GLAVU

LJULJAŠKA

SREBRNA PJESMA

MONTE PARADISO 20

SEDAM TAMBURAŠA ČIKA MARKA

WOODEN AMBULANCE INTERSECTION BICYCLE TOUR

Međunarodna konkurencija

LOST AND SOUND

RADNI NASLOV: ČUDO OD DJETETA

OČEKUJUĆI TSUNAMI

TSUNAMI ATTACK (THE POWER OF R’N’R)

HEAVENS MIRROR – A PORTUGUESE VOYAGE

PUNKT, REVOLUTION IN LIVE COMPOSING

Izvan konkurencije

PUNČKE

TOM WAITS ANTI SELEKCIJA

BALLAD OF GENESIS AND LADY JAYE

BEATBOX IN THE WORLD

MANU CHAO Gira Mundo Tour

MI SMO RAZLIKA

FRESH DANUBE FILMS

PISMO ĆAĆI

SONJA I BIK

USTANIČKA ULICA

LICE REVOLUCIJE

LOKALNI HEROJI/LOCAL HEROES

ZAUVIJEK ZAJEDNO/FOREVER NOT ALONE

Details

Start:
7 ožujak, 2013
End:
10 ožujak, 2013
Event Categories:
, , , , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Više lokacija
Kumrovec, + Google Map