Loading Events
  • This event has passed.

DORF – festival glazbenih dokumentaraca gostuje u koprivničkom FUNK-u

26 listopad, 2019Jedinstveni regionalni festival dokumentarnih glazbenih filmova u FUNK ove subote, 26.10.2019. godine s početkom u 20 sati donosi projekcije filmova, a održat će se i nastup zagrebačkih bendova Beluga i Demoler, Demoler.

Krugovi u kvadratimaprivnicprivcpr

Festival dokumentarnih glazbenih filmova s najduljim stažem u Hrvatskoj još jednom gostuje u Koprivnici. Osim po filmskim projekcijama DORF je poznat po popratnim programima – od koncerata, promocija knjiga, izložbi stripova, fotografija, slika, plakata pa do radionica, a poznat je i po gostovanjima u drugim gradovima među kojima se od 2015. godine nalazi i Koprivnica.

Svakako pogledajte dokumentarni film „Putnici“ koji prikazuje priču o umjetnicima Margareti Vidmar i Draženu Pavliću. Oni su osamdesetih godina bili u ljubavnoj vezi, nakon čega su im se životne staze razdvojile. Međutim, 25 godina kasnije, ponovno se susreću i njihova se ljubav nastavlja. Povratkom u Margaretin život, Dražen se priključuje radu na njenom umjetničkom projektu Putnici. Tako nastaju skulpture ljudi i životinja u prirodnoj veličini koje gostuju u muzejima, klubovima, kafićima, selima, privatnim domovima, ulaze u kontakt s ljudima, „žive“, putuju, mijenjaju se. Film je režirala dugogodišnja novinarka i urednica HRT-a Tina Šimurina, a nagrađen je na nekoliko filmskih festivala uključujući ovogodišnji DORF gdje je dobio nagradu za najbolji film u regionalnoj konkurenciji. Koprivničko izdanje DORF- posjetit će Margareta, Dražen te nekoliko Putnika – Lucian, Eta ida, Punker i Bianca, a zajedno će i predstaviti film prije projekcije.

DORF donosi i „Krugove u kvadratima“, kratki film iz Velike Britanije koji baca svjetlo na strast prema glazbi zapisanoj na vinilu i predstavlja priče inženjera u proizvodnji LP ploča, vlasnika prodavaonice i grafičkog dizajnera. Informativan i zanimljiv široj publici, a ne samo kolekcionarima, ovaj film će vam približiti subkulturu, u vrijeme povećanog zanimanja za glazbu s vinila.

Beluga

Nakon projekcija glazbeni dio programa će otvoriti Beluga, instrumentalni trojac iz Zagreba nastao je krajem 2016. kao projekt članova domaćih alter bendova Analena, Ha Det Bra, I Don’t Think So!, Pitsome Pete… Iza sebe imaju nastupe u klubovima Močvara, Medika, Spunk, a nastupili su i u Konavlima, Lici i Križevcima. Zvučno, Beluga je mješavina post rock atmosferičnosti poput God Is An Astronaut i Mogwai, te stonerskih dionica u stilu Naxatras, s povremenim elektroničkim uletima.

Demoler, Demoler u Pixelu (foto: Bojan Koštić)

Koprivničance i goste će sigurno razveseliti još jedno gostovanje benda Demoler, Demoler koji su se prije dvije godine predstavili sjajnim nastupom u KKC Pixel. Članovi benda su ime odabrali inspirirani refrenom pjesme „Demolicion“ grupe Los Saicos, peruanskih proto punk pionira iz šezdesetih. Ovaj žanrovski sveobuhvatan bend rođen u grotlima zagrebačkih garaža čine poznata imena s različitih strana spektra naše scene. To su Nevio Smajić i Miro Gik (obojica ex-Electric Žare), Ivan Laić (Moskau), Konrad Lovrenčić (Elemental, Kries, Chui, Mixed up Mary) i Mak Murtić (Mimika, Antenat, Porto Morto…).

Program sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Koprivnica, i Koprivničko-križevačka županija.

Details

Date:
26 listopad, 2019
Time:
20:00 - 23:30
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

FUNK Koprivnica
Koprivnica, Croatia (Local Name: Hrvatska)