Loading Events
  • This event has passed.

Drive In Kultura na parkiralištu Hale V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu

15 svibanj, 2020Dana, 15. svibnja s početkom u 21:00 sati na parkiralištu Hala V iza zagrebačkog Tehničkog muzeja Nikola Tesla održat će se otvorenje prvog javnog okupljanja nakon blokade grada – DRIVE IN KULTURA.

Drive In Kultura

Večer započinje nastupom Ljetnog kina kojeg predvodi Mladen Juričić, a na Drive in kulturi nastupat će u proširenom sastavu.

Program će iz kabrioleta voditi HNK glumice Iva Jerković i Iva Kraljević. Slijedi projekcija kratkometražnog filma Južno voće uz live videonajavu redatelja Josipa Lukića iz Splita. Uvod u dugometražni film Zagrebački ekvinocij odsvirat će Miki Solus koji je ujedno i autor glazbe navedenog filma.

Režiju otvaranja vodi kazališna redateljica Marina Pejnović poznata po režiji otvaranja 71. Dubrovačkih ljetnih igara.

Program za ostale dane potražite ovdje.

Drive In Kultura funkcionira po principu američkog popularnog mjesta okupljanja mladih – drive in kina. Naš je projekt platforma za nezavisnu kulturu koja je, u turbulentnom razdoblju u kojem se nalazimo, potpuno blokirana. Pitanje je kada će se publika ponovno moći sastati u kazališnim i kino dvoranama. U kriznom razdoblju, čak i kada su na snazi mjere socijalnog distanciranja, iznimno je važno zajedništvo, a upravo je kultura ta koja narod čini ujedinjenim.

Ideja Drive In Kulture je podsjetiti publiku na važnost umjetnosti, pokrenuti prezentaciju kulture na otvorenom gdje ćemo prikazivati stare, ali i recentne hrvatske filmove, kao i glazbene koncerte. Stvaranje ovakvog događaja na otvorenom jedinstven je spoj umjetnosti i zabave za sve građane, a gledanje iz udobnosti vlastitog automobila podržava mjere socijalnog distanciranja.

Trodnevni humanitarni događaj održat će se od 15. do 17. svibnja 2020. Ulaz će za sve građane biti slobodan, a s ciljem motiviranja publike na akciju i doniranje sredstava za studente zagrebačkog Sveučilišta.

Lokacija: Parkiralište Hala V iza Tehničkog muzeja u Zagrebu / Tratinska 8.

Details

Start:
15 svibanj, 2020 u 21:00
End:
17 svibanj, 2020 u 23:30
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Parkiralište Hale V Tehničkog muzeja Nikola Tesla
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)