Loading Events
  • This event has passed.

Drugo izdanje Starigrad Paklenica Film Festivala

6 kolovoz, 2011Predstavljeno je drugo izdanje Starigrad Paklenica Film Festival – festivala koji spaja glazbu i film i koji će se održati od 6. do 12. kolovoza.

Starigrad Paklenica Film Festival

Prošla je godina bila odskočna daska za Starigrad Paklenica Film Festival – prvi festival glazbenih dokumentaraca u regiji.  U predivnom ambijentu okruženom stijenama pod meteorskim kišama u Starigradu i Paklenici, publika je uživala u nesvakidašnjim projekcijama 26 filmova, od kojih je 20 bilo u konkurenciji, a 6 u programu „Ponoćne premijere“. „Bajaga- muzika na struju“, „Gibonni- anatomija“, „EKV- I kao da je bilo nekad“, „Toše- The hardest thing“, „Kad se pretvorim u Severinu“, „Arsen- Brod u boci“- samo su neki od naslova koji su prošle godine oduševili festivalsku publiku.

Filmaši i glazbenici bili su u podjednakom broju gosti festivala – Leslie Woodead, Arsen Dedić, Severina, Darko Drinovac, Gibonni, Slaven Jekauc, Igor Stoimenov, Nenad Georgijevski, Pjer Žalica, Vinko Brešan, Branko Đurić-Đuro i još mnogi drugi, a preko stotinu novinara iz Hrvatske i inozemstva svakodnevno je izvještavalo o filmovima, ali i o sjajnoj atmosferi na sedam koncerata koliko ih se održalo za vrijeme prošlogodišnjeg festivala.

I ove godine je pripremljen bogat program za posjetitelje festivala, koji će se održati od 6. do 12. kolovoza. Drugo izdanje Starigrad Paklenica Film Festivala predstavljeno je u četvrtak u Zagrebu od strane Admira Ćulumarevića, direktor festivala, dok je o glazbenom dijelu festivala govorio Nikša Bratoš, predsjednik Umjetničkog vijeća SPFF-a.

Redatelj Danilo Šerbedžija predstavio je ovogodišnji stručni žiri festivala, a redatelj Zoran Pezo,  selektor SPFF-a, najavio je ovogodišnji festivalski program.

Na predstavljanju je bio i  Saša Lošić – Loša koji je govorio o hrvatskoj premijeri dokumentarca “Orkestar” na 2. SPFF-u  Plavom orkestru koji je redatelj Pjera Žalica radio više od pet godina.

Posjetite službenu stranicu Starigrad Paklenica Film Festivala

Details

Start:
6 kolovoz, 2011
End:
12 kolovoz, 2011
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Venue

Paklenica
Starigrad, + Google Map