Loading Events
  • This event has passed.

Dub Disorder u AKC Attacku

13 siječanj, 2018Nakon što su održana četiri sessiona pod imenom Dub Disorder u Berlinu, program se sada preselio u Zagreb, gdje se održao prvi, već legendarni session, a slijedi nam još bolji drugi koji je na rasporedu 13. siječnja u AKC Attacku.

Dub Disorder u AKC Attacku

Dub Disorder predstavlja pravu autentičnu glazbu od rootsa kasnih 70ih preko Rub-A-Dub-a 80ih sve do modernog Duba i Steppersa. Nastupaju Zenicafaria sound system, Belly full i Sandokan HiFi.

Zenicafaria Sound system, BiH: prvi ručno izrađeni Dub sound system u povijesti BiH s punim soundom i punim crew-om. Na sjecištu kultura, između istoka i zapada, u zjenici Balkana, ne tako davne 2010. godine rodila se ljubav prema dub-u. Mali kolektiv opasno je zagrizao na muziku sa Jamajke dok se spuštao u kadi imitirajući historijski bob tim. Iz ljubavi se rodila želja da se organizuju slušaone kako bi s drugim ljudima podijelili ova nova otkrića. Brzo se evolurialo kada su se otkrile teške bass linije iz UK-a i masnoća steppasa.

Mozgovi su se isprali i počela je prava misija, da se izgradi prvi soundsystem u Bosni i Hercegovini. Prvih par godina su gradili nova poznanstva, sticali nova znanja i pustila da ideja dozrijeva. Napokon su 2016. godine počeli sa izgradnjom svog soundsystema. Prvi dio soundsystema je završen ali put nikada ne prestaje, zapravo je tek počeo. Porodica se širi, grade se nove kutije, otvaraju se nova vrata percepcije.

Belly Full, Zadar – s punom snagom i punim stomakom u osvajanju svijeta. Belly Full bradom i stomakom dub aktivista, fejk skvoter i selekta, guši i praši već pola decenije tamo i vamo po festivalima i žurkama baziranim na reggae dub soundsystem kulturi. Jedan od osnivača Gotiva Festivala i donedavno član Zenicafarie, danas vrti solo, sa ploča i u digitali. Session mu je sažet od roots-a do dubwise-a sa društveno angažiranim porukama protiv granica, seksizma, kapitalizma i svakog sjebanog izma.

Sandokan HiFi, Njemačka – s punim crewom i punim efektom- Osnovani u Rujnu 2006. u Hannoveru, Njemačka, Sandokan Hifi, čudeći se gdje je vrijeme proletilo, slavio je svoj 10. rođendan prošle godine. Tada samo klinci zaraženi reggaeom, što su taman završili školu, Maui, Alex, Hanno i Silan počeli su vraćati Roots & Culture u Reggae scenu, u kojoj je tada dominirao dancehall / bashment style. Nakon što je Maui otišao u inozemstvo, tri preostala člana počeli su organizirati partije u prostorima lokalne alternativne i skvoterske scene, Sandokan Hifi ostaje vjeran DIY etici, promovirajući socijalno-revolucionarno stranu Reggaea, puštajući većinom Roots, ali također dub, rub-a-dub, rocksteady.

Kroz godine su uspijeli sakupiti solidnu vinil kolekciju, izgraditi soundsystem, preseliti se u Berlin i pribaviti svu potrebnu opremu za predstavljanje Roots Reggae muzike na originalan način. Od tada su organizirali puno vlastitih soundsystem sessiona, također su puštali na mnogim festivalima i partijima kako domaćih tako i internacionalnih. Od kada se Alex preselio u Hrvatsku on većinom predstavlja Sound kroz DJ setove, ali je to samo mali dio Sandokan Hifi iskustva. Kao uvijek Sandokan Hifi će zasjati u punoj slavi, s cijelim crewom i originalnim control towerom ukljućujući i njihovu čuvenu Dub mašinu. Dužnost na mikrofonu vrši Silan aka Rawlph Dread koji je rezident MC od Sounda.

Ulaznice po cijeni od 30 kn će se moći kupiti na ulazu kluba. Početak u 22:00 h.

Details

Date:
13 siječanj, 2018
Time:
22:00 - 23:30
Cost:
30kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

AKC Attack
Zagreb, Hrvatska