Loading Events
  • This event has passed.

Dug pokreće svijet – Montažstroj poziva na tribinu u ZKM

11 veljača, 2016Što pokreće svijet? Kolektiv MONTAЖ$TROJ i Zagrebačko kazalište mladih vas pozivaju na tribinu o dugovima 11. veljače 2016. godine s početkom u 18 sati i 30 minuta.

Dug pokreće svijet - Montažstroj
Dug pokreće svijet – Montažstroj

U trenutku kada je stvoren zakonski okvir za poboljšanje ekonomske situacije korisnika kredita s valutnom klauzulom u švicarskom franku, javni dug postaje dominantnom temom dnevnopolitičke retorike. Tribina ‘Dug pokreće svijet!’ otvorit će prostor za polemiku o našim individualnim i kolektivnim dugovima, o posljedicama dužništva na sudbine građana i na perspektivu razvoja našega društva.

 

Na tribini će govoriti: Sandra Benčić – Centar za mirovne studije, Davor Huić – izvršni direktor udruge poreznih obveznika Lipa, Goran Jeras – upravitelj Zadruge za etično financiranje i Petra Rodik – docentica na Odsjeku za sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tribinu će moderirati novinarka Ivana Dragićević.

 

Kolektiv Montažstroj i Zagrebačko kazalište mladih pozivaju vas da sudjelujete na tribini koja će se održati u dvorani Miška Polanca Zagrebačkog kazališta mladih 11. veljače 2016. godine s početkom u 18 sati i 30 minuta. Tribina “Dug pokreće svijet!” dio je procesa nastanka kazališne predstave “Crna knjiga” redatelja Boruta Šeparovića, u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i Montažstroja. Predstava “Crna knjiga” bit će premijerno izvedena 11. ožujka 2016. godine.

Details

Date:
11 veljača, 2016
Time:
18:30 - 21:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

ZKM
Zagreb, Hrvatska + Google Map