Loading Events
  • This event has passed.

‘Dvoje’ – nova premijera Teatra EXIT u novom prostoru

9 veljača, 2018U petak 9. i u subotu 10. veljače 2018., u 19:00 sati, u novom prostoru zagrebačkog Teatra EXIT, u Studiu EXIT (Gundulićeva 37/1, dvorište) održat će se premijera predstave „Dvoje“ prema tekstu Jima Cartwrighta i u režiji Matka Raguža.

  • 4
    Shares
‘Dvoje’ (foto: Luka Pešun)

Teatar EXIT otvorio je komornu scenu u Gundulićevoj 37/1 pod nazivom Studio EXIT koja prima svega 48 gledatelja što je trenutno čini najmanjom kazališnom scenom u Zagrebu, a premijera predstave „Dvoje“ početak je nove kazališne pustolovine Teatra EXIT.

„Dvoje“ je priča o životu. Ili, bolje, priča iz života. Isječci iz života. Nekad veseli, a nekad tužni. Kao što život i jest.Svakodnevno pijemo u café-barovima, ručamo u restoranima sjedeći pokraj nama nepoznatih ljudi o kojima ništa ne znamo i za koje nas nije briga kao, uostalom, ni njih za nas. I tako tisuće sudbina prolazi pokraj nas, a koje jedva primjećujemo.

Kazalište je mjesto susreta nas koji se u životu uglavnom bavimo sobom ne primjećujući previše oko sebe, mjesto gdje nas upaljeni reflektori podsjete na one koji tako često ostanu na marginama naše pažnje.

Dvoje je kazališna avantura dvoje vrsnih glumaca – Bojane Gregorić i Dražena Čučeka – i njihovih četrnaest uloga utopljenih u žamor café-barova, zvuk džuboksa, dim cigareta, a sve uz zavodljivi zvuk saksofona.

Jim Cartwright višestruko je nagrađivan dramatičar čija su djela izvođena širom svijeta i prevedena na više od trideset pet jezika. Piše za film, televiziju i radio, a njegovi su komadi uvršteni u repertoar kazališnih kuća kao što su The National Theatre, The Royal Court Theatre te postavljeni na londonskom West Endu i njujorškom Broadwayju. Sveučilište u Boltonu dodijelilo mu je počasni doktorat, a njegovo ime nosi jedna od zgrada škole Harper Green koju je pohađao u mladosti. Drame su mu uvrštene u školske i sveučilišne kurikule te su od 1986. godine stalno dostupne u tiskanim izdanjima.

Igraju Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček, saksofon svira Jakša Jordes.

Ulaznice stoje 65-80 kn, sljedeće izvedbe su 11. i 12. veljače, u 19 h u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1, dvorište).

  • 4
    Shares

Details

Start:
9 veljača, 2018 u 19:00
End:
10 veljača, 2018 u 23:00
Cost:
65kn – 80kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Teatar Exit
Ilica
Zagreb, Hrvatska
  • 4
    Shares