Loading Events
  • This event has passed.

Eddie Izzard dolazi u Hrvatsku

22 ožujak, 2013‘Moja se publika svugdje sastoji od bolje obaviještenih, obrazovanijih ljudi koji su spremni prihvatiti i razumjeti stvari koje se možda i razlikuju od onih kakve susreću svaki dan u vlastitom dvorištu. Takvi me jednako dobro razumiju gdje god nastupao i kojim god jezikom govorio’ – Eddie Izzard.

Eddie Izzard (Foto: Idil Sukan)

Izzarda britanske novine nazivaju “nacionalnim blagom” (The Guardian). To je čovjek koji je od pričanja besmislica napravio umjetničku formu; koji će vas zabaviti svojom verzijom latinskih padeža: koji priča o univerzalnim temama shvatiljivim svakom stanovniku planeta i čiji najnoviji DVD sadrži 17 titlovanih prijevoda – najviše što uopće jedan disk može podnijeti.
Svoju svjetsku turneju “tešku” 25 država Izzard počinje dan ranije nego što je planirao jer u svoj gusti raspored i rasprodane predstave više ne može ugurati niti jedan nastup.

U Hrvatsku stiže četiri dana nakon početka turneje i tijekom svog boravka će obići više  gradova nego u Austriji, Latviji, Estoniji, Švicarskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Danskoj, Finskoj, Norveškoj, Turskoj, Belgiji, Rumunjskoj, Irskoj, Rusiji i Južnoafričkoj republici. Da nabrojimo samo neke…
Za potrebe hrvatskih nastupa taj je “izgubljeni Phytonovac”, po riječima Monty Python legende Johna Cleesa, naučio i koju hrvatsku frazu ali će publiku ipak nasmijati na engleskom jeziku.

Izzarda možete pogledati 22. ožujka u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, 24. ožujka u Zagrebu u velikoj – i gotovo rasprodanoj – koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a u Osijeku 26. ožujka u HNK-u.

Kartu za svoje mjesto smijeha možete kupiti na ulaznice.hr.

Venue

Marin Držić, Vatroslav Lisinski, HNK
Dubrovnik, Zagreb, Osijek,