Loading Events
  • This event has passed.

Eddie Izzard dolazi u Hrvatsku

22 ožujak, 2013‘Moja se publika svugdje sastoji od bolje obaviještenih, obrazovanijih ljudi koji su spremni prihvatiti i razumjeti stvari koje se možda i razlikuju od onih kakve susreću svaki dan u vlastitom dvorištu. Takvi me jednako dobro razumiju gdje god nastupao i kojim god jezikom govorio’ – Eddie Izzard.

Eddie Izzard (Foto: Idil Sukan)

Izzarda britanske novine nazivaju “nacionalnim blagom” (The Guardian). To je čovjek koji je od pričanja besmislica napravio umjetničku formu; koji će vas zabaviti svojom verzijom latinskih padeža: koji priča o univerzalnim temama shvatiljivim svakom stanovniku planeta i čiji najnoviji DVD sadrži 17 titlovanih prijevoda – najviše što uopće jedan disk može podnijeti.
Svoju svjetsku turneju “tešku” 25 država Izzard počinje dan ranije nego što je planirao jer u svoj gusti raspored i rasprodane predstave više ne može ugurati niti jedan nastup.

U Hrvatsku stiže četiri dana nakon početka turneje i tijekom svog boravka će obići više  gradova nego u Austriji, Latviji, Estoniji, Švicarskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Danskoj, Finskoj, Norveškoj, Turskoj, Belgiji, Rumunjskoj, Irskoj, Rusiji i Južnoafričkoj republici. Da nabrojimo samo neke…
Za potrebe hrvatskih nastupa taj je “izgubljeni Phytonovac”, po riječima Monty Python legende Johna Cleesa, naučio i koju hrvatsku frazu ali će publiku ipak nasmijati na engleskom jeziku.

Izzarda možete pogledati 22. ožujka u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, 24. ožujka u Zagrebu u velikoj – i gotovo rasprodanoj – koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a u Osijeku 26. ožujka u HNK-u.

Kartu za svoje mjesto smijeha možete kupiti na ulaznice.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Venue

Marin Držić, Vatroslav Lisinski, HNK
Dubrovnik, Zagreb, Osijek,