Loading Events
  • This event has passed.

Eikonoise u Močvari

11 listopad, 2020U nedjelju 11. listopada u Močvaru dolazi etno sastav Eikonoise.

Eikonoise (Foto: promo)

Hrvatska world music scena je posljednjih nekoliko godina doživjela pravi procvat – oni ‘stariji’ izvođači su objavili odlične materijale, a pojavili su se i neki novi izvođači koji su svojim zvukom obogatili i osvježili scenu. Jedan od njih je svakako i Eikoinoise, projekt iza kojeg stoji Bojan Miljančić, a koji je na svojem debut albumu “Immanens” uspješno spojio tradicijsku glazbu s elektronskom.

Eikonoise se ne bi mogao nazvati (samo) world music projektom, a možda je najbolji opis svega što se događa pod ovim imenom dao sam autor, Bojan Miljančić: “Eikonoise je kolaž, organizacija, montaža, rez, trenutak; realnost svedena na trenutak koja prebiva između dva ništavila, samoća, trenutačna odluka, izvornost, neponovljivost, neuhvatljivost. Eikonoise u svojem izrazu teži izvornosti, slučaju, originalnosti, unikatnosti, samosvojnosti i neponovljivosti izraza…”

Vrelo zvuka ima čast da ugosti prvi nastup Eikonoisea u Zagrebu, a za ovu priliku je okupljen cijeli bend koji će na ovom koncertu nastupiti u sastavu:

Bojan Miljančić (Eikonoise) – sintevi, duduk, elektronika, live sampling
Ljerka Končar Gamulin – violončelo
Tamara Korunek – vokal
Filip Krznar – bubanj, perkusije
Marinko Marciuš – bubanj, perkusije.

Jedinstvena kombinacija elektronske s tradicijskom glazbom, ali i raznim drugim stilovima vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima.

Vrelo zvuka je Močvarin projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Tehnikalije:

Nedjelja 11.10., vrata 20:00, koncert 21:00
Lokacija: Močvarna terasa
Upad u pretprodaji i na dan koncerta na blagajni kluba: 35 kn
Pretprodajna mjesta: entrio.hr/outlets
Online prodaja ulaznica: bit.ly/mochvara-eikonoise
Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

Details

Date:
11 listopada
Time:
20:00 - 23:30
Cost:
35kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Močvara
Zagreb