Loading Events
  • This event has passed.

Ekskluzivna projekcija filma ‘Sutra ću biti’ redatelja Anđela Jurkasa u Vintage Industrialu

23 rujan, 2018U nedjelju 23. rujna u Ljetnom vrtu Vintage Industriala održat će se ekskluzivna premijera dokumentarnog filma u nastanku, sirovih nemontiranih materijala. Pogledajte sirovu projekciju Anđela Jurkasa ‘Sutra ću biti’, koji govori o štićenicima odgojnih domova u Hrvatskoj uz razgovor s autorima o problematici maloljetne delinkvencije i ‘popravnih domova’.

  • 2
    Shares
‘Sutra ću biti’ u Ljetnom vrtu Vintage Industriala

“Tko sam ja” naslov je sastavka danog štićenicima Odgojnog doma na Malom Lošinju. Prva rečenica koju je napisao Branko bila je: “Ja sam ptica koja leti u beskonačnost. Beskonačnost koja ima taj neki sjaj lošeg početkom života…” nastavio je opisivati svoje danas jedan od dječaka podvedenih pod djecu s poremećajima u ponašanju. Iza tih rečenica stoji nekoliko iznimno potresnih osobnih priča mladića s margina koji žele postati cijenjeni muškarci, priznati članovi društva, dokazani u svojim težnjama i snovima.

Ovo je priča o životu dječaka štićenika Odgojnog doma na Malom Lošinju i po Hrvatskoj. Njihovom životu. Snovima. Nadama. Težnjama. Strahovima. Sumnjama. Krizama odrastanja. Izazovima. Kako od klinaca koji su u startu imali manje prilike postaju muškarci.

Projekcija je u 20:00 sati, a nakon toga razgovor s redateljem Anđelom Jurkasom.

Ulaz je besplatan.

  • 2
    Shares

Details

Date:
23 rujan, 2018
Time:
20:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Zagreb, Hrvatska
  • 2
    Shares