Loading Events
  • This event has passed.

Električni orgazam, Eyesburn, Zoster i Sajsi MC na šibenskom Regiusu

12 srpanj, 2019Regius festival objavio je nikad bogatiji program. Na novu festivalsku meku stižu Električni orgazam, Eyesburn, Zoster, Sajsi MC, Stoka, Cold Snap, Them Moose Rush, Piknik Park i mnogi drugi.

Regius 2019

Osam bendova i pet DJ setova izmijenit će se kroz dva dana devetog izdanja Regius festivala koji je kroz godine opravdao status jednog od najboljih festivala alternativne glazbe u Hrvatskoj te time stavio Šibenik na mapu ljubitelja festivala takvog tipa. Ništa drukčije neće biti 12. i 13. srpnja uz dosad najbogatiji i najraznovrsniji program. Koncerti Šibenik

Regius je jedan od onih festivala koji gotovo nikad ne ponavlja izvođače, a organizatori se uz to trude dovesti bendove koji nikad nisu imali prilike svirati u Šibeniku. Tako će ove godine čak šest od osam bendova imati premijerni nastup u tom gradu.

Lineup 2019: Električni Orgazam / Eyesburn / Zoster / Sajsi MC / MARINIVANOVIĆ STOKA / Cold Snap / ThemMoose Rush / Piknik Park – Linkin Park Tribute Band / Daboo / DregerRofellos / Radio Los Santos / Babilonska / Škalja&Sokol

Iako je Električni orgazam jedan od najvažnijih i najdugovječnijih rock bendova ovih prostora, u svojoj gotovo četrdesetgodišnjoj karijeri nikad nisu svirali u Šibeniku, a zahvaljujući Regiusu to će se promijeniti ovo ljeto. Na festival ne dolaze na krilima stare slave već na krilima aktualnog prošlogodišnjeg albuma „Gde smo sad“ kojeg je kritika proglasila njihovim najboljim u posljednjih 30 godina.

Osim njih kao headlineri najavljeni su kultni beogradski hardcore/reggae sastav Eyesburn koji su prije dva mjeseca prekinuli višegodišnju pauzu te su upravo Šibenik izabrali kao prvi i zasad jedini nastup u Hrvatskoj gdje stižu nakon Exita.

Jedan od bendova kojeg su priželjkivali fanovi na društvenim mrežama Regius festivala je svakako mostarski rock/reggae sastav Zoster čija je gotovo dvadesetogodišnja karijera obilježena sačetiri studijska albuma. Bend koji je poznat po svojim energičnim nastupima i melodičnim, lucidnim tekstovima, nastupao je na svim najvažnijim festivalima u regiji pa je logičan slijed bio i Regius.

Novi headlineri pridružili su se ranije najavljenima; osebujnoj beogradskoj reperici Sajsi MC i jednom od prvaka hrvatskog hip-hopa Marinu Ivanoviću Stoki.
Osim njih, šibensku publiku zabavljat će još bendovi Cold Snap koji su najdugovječniji hrvatski metal sastav, bjelovarski prognoise rock trio Them Moose Rush koje je ugledni Europavox uvrstio među najveće europske rock nade 2018. godine i najpoznatiji Linkin Park tribute band – Piknik Park iz Mađarske koji ima štovatelje po cijelom svijetu, a tako i u Hrvatskoj gdje su redovito imali rasprodane koncerte.

Međutim, glazba neće živjeti samo u večernjim satima na Martinskoj. Svi oni koji će se smjestiti u festivalskom kampu koji je besplatan, uživat će u dobroj glazbi i tijekom dana zahvaljujući DJ-ima koji će se izmijeniti u dnevnom i večernjem programu, a to Daboo, Rofellos, Babilonska, Los Santos i rezidenti festivala Škalja i Sokol.

Posebnost ovogodišnjeg izdanja, osim glazbenog dijela, je svakako i nova lokacija – čarobni rt Martinska koji se nalazi na početku šibenskog kanala, a pruža sve ono što zamišljate od ljetnog festivala: more, predivnu prirodu, gustu borovu šumu, blizinu grada, a opet dovoljnu udaljenost. Radi se definitivno o jedinstvenoj festivalskoj lokaciji na kojoj će se ovog ljeta u sklopu projekta Martinska Šibenik izmijeniti 6 festivala različitih žanrova kroz šest tjedana, a čast da bude prvi među njima ima upravo Regius. Ako je vaše idealno ljeto spoj mora i glazbe, onda je Martinska vaš izbor broj jedan!

Ulaznice: Cijena festivala koja uključuje i kamp je do 10. svibnja još 90 kn, a možete ih nabaviti na: http://bit.ly/RegiusFestival

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Start:
12 srpanj, 2019
End:
13 srpanj, 2019
Cost:
90kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , , , ,

Venue

Rt Martinska
Šibenik, Croatia (Local Name: Hrvatska)