Loading Events
  • This event has passed.

Escape the city – Eco, art & sound gathering u Barbarigi

18 kolovoz, 2018Udruga SUB movements, vodnjanski Ekomuzej, kolektiv Together we Grow i Čarobnjakov Šešir iz Pule najavljuju ‘Escape the City’ za 18. kolovoza u Barbarigi. Događaj je zamišljen kao cjelodnevni zabavno-edukativni program koji će lokalnu zajednicu upoznati s radom udruga, lokalnom tradicijom i alternativnim umjetničkim izričajima te joj približiti ekološke prakse.

  • 2
    Shares
Escape the city – Eco, art & sound gathering

Na događaju Escape the city očekuje vas Mini market na kojem će se predstaviti i prodavati rukotvorine lokalnih umjetnika poput SteppaArta, Polite BastARTa, umjetnika iz udruge HUIU te međunarodnih umjetnika iz Španjolske – NaturWeara i Freemind Artwear. Udruga Together we Grow organizirat će niz edukativnih i rekreativnih radionica poput hodanja po slack lineu, penjanja po svili i žongliranja, a udruga Čarobnjakov Šešir u večernjim će satima izvesti interaktivnu cirkusku predstavu i seriju cirkuskih točaka koja će zabaviti posjetitelje svih generacija. Prostor će dekorirati Theco. Glazbeni program čine Digitron soundsystem, Rockers Dub Master soundsystem, Munchies soundsystem, Bellyfull, BoombarDub, Homegrown Sound, DubCat, Ervin, Jinxie Grooves, Teddy Lee, PulaP Reggae Station.

Najvažniji aspekt cjelokupnog programa jest fokus na ekološkom pristupu. Zajedničko čišćenje prostora, uređivanje lokacije i odgovorno održavanje prirodnog ambijenta predstavlja osnovu čitavog programa i ideje. Prije provedbe samoga programa, organizirat će se zajednička akcija čišćenja lokacije, kojom će se stvoriti preduvjeti za realizaciju ove kulturno-umjetničke manifestacije. Pripremile bi se i postavile ručno izrađene kante za otpad, koje će biti podijeljene na nekoliko kategorija otpada s ciljem poticanja posjetitelja na razvrstavanje istog, prateći na taj način već postojeću praksu i politiku razvrstavanja otpada koju provodi Grad Vodnjan.

Lokacija u Barbarigi nudi svojevrsno osvježenje, a program je na tom tragu zamišljen prvenstveno kao novitet u kulturnom životu Vodnjanštine s ciljem pružanja novog sadržaja za mlade. Program kombinira tradicionalne, lokalne, rekreativne, umjetničke, zabavne i glazbene elemente s ciljem stvaranja raznovrsnog programa koji počiva i polazi od snažnih ekoloških premisa i socijalno osvještenih, odgovornih praksi.

Događaj počinje u prijepodnevnim satima, a program će se odvijati u Barbarigi (između staroga mola i terena za beach volley). Ujutro će se postavljati štandovi u mini-market zoni gdje će posjetitelji pronaći lokalne proizvode i upoznati se s radom Ekomuzeja, a moći će se i osvježiti uz prirodne sokove i hranu. U predvečernjim satima, udruga Čarobni Šesir imat će egzibiciju jedne od svojih zanimljivih i originalnih cirkuskih predstava, na kojoj će izvođači kroz interakciju i seriju cirkuskih točaka zabavljati publiku i posjetitelje svih generacija.

Nakon predstave cirkusanata, uslijedit će nastavak glazbenog dijela programa, koji će kroz različite alternativne glazbene žanrove i stilove, pozadinski pratiti cjelokupnu manifestaciju od samoga početka.

Program:

11h – Početak manifestacije i otvorenje mini-market zone
12h – Početak glazbenog dijela programa
13h – 17:30h Radionice slack linea, hodanja po svili i žongliranja
18h  – Degustacija domaćih proizvoda
19h – Predstave
21h – Nastavak glazbenog djela
04h – Kraj + Spremanje/čišćenje

  • 2
    Shares

Details

Date:
18 kolovoz, 2018
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Barbariga
Barbariga, Croatia (Local Name: Hrvatska)
  • 2
    Shares