Loading Events
  • This event has passed.

European Music Incubator u Vinylu – Sara Renar i Marko Jovanović

13 studeni, 2017U ponedjeljka 13. studenog u Vinylu će se uz Saru Renar i Marka Jovanovića predstaviti European Music Incubator.

Sara Renar i Marko Jovanović
Sara Renar i Marko Jovanović

Sara Renar i Marko Jovanović upoznali su se na projektu European Music Incubator u sklopu kojeg trenutno zajedno putuju, uče i razvijaju nove poslovne modele izvan tradicionalnih okvira popularne glazbe. U tijeku je ciklus radionica povodom kojeg se glazbenici uključeni u projekt, nakon Tallinna i Liverpoola, sastaju u Zagrebu.

 

U maniri dobrih domaćina, Sara i Marko udružuju snage u Vinylu, kako bi glazbenicima iz drugih zemalja prezentirali svoju umjetnost pred zagrebačkom publikom.

 

Sara Renar (Live performance) – je nagrađivana zagrebačka kantautorica koja iza sebe ima tri studijska izdanja. Podsjetimo se, nagradu Porin je osvojila u kategoriji vokalne izvedbe još 2015. U posljednje tri godine Sara je zabilježila oko 250 koncertnih nastupa diljem regije, među najupečatljivije se ubrajaju oni na novosadskom festivalu Exit, MENT festivalu u Ljubljani, SuperUho festivalu u Primoštenu te Lake Fest-u u Nikšiću.

 

Sarin treći studijski album izdan 2016. pod imenom “Tišina” je dobio samo najbolje recenzije u proteklih godinu dana. Hrvatski Radio, Ravno do dna, Nacional i Globus su ga proglasili albumom godine, te je nominiran za nagradu Porin u dvije jake kategorije (album godine i najbolji album alternativne glazbe) i za IMPALA europski album godine. Sara će u sklopu projekta European Music Incubator u 2018. u Nantesu (FR) implementirati pilot projekt na temu glazbe i brendova.

 

Marko Jovanović  (Live set) je pulski multimedijalni umjetnik, multi-instrumentalist, magistar glazbene pedagogije. Iz njegovog dugogodišnjeg glazbenog stvaralaštva ističe se glazba za brojne kazališne predstave, vođenje glazbenih radionica te izrada glazbe za službeni video “Festival Visualia – Lighting Giants, Pula”. Marko djeluje kao producent u vlastitom studiju. Izdaje glazbene albume za izdavačke kuće Soul Shift Music, Digital Lab Recordings, Sound Lab.

 

Presjek raznih žanrova glazbe koje je Marko istraživao ujedinio se u ovom live set-u. Koristeći analogne instrumente i digitalne mogućnosti, Marko eksperimenitra s elemetima jazza, noisea, housea, downtempa i ostalim elementima u glazbenom opusu.

 

Marko će u sklopu projekta European Music Incubator u 2018. u Tallinu(EST) implementirati pilot projekt na temu digitalne pedagogije.

Details

Date:
13 studeni, 2017
Time:
20:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vinyl
Bogovićeva 3
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map