Loading Events

FAKI – Festival alternativnog kazališnog izričaja u svom 24. izdanju

24 svibanj, 2021U svojem 24. izdanju, FAKI, internacionalni Festival alternativnog kazališnog izričaja će se u bivšoj tvornici lijekova Medika i online posvetiti izvedbenim formama koje se bave sljedećom temom bijega.

Marje Hirvonen – Bona Dea (foto: Alessandro De Matteis)

Selekcija – koja se može promijeniti s obzirom na pandemijske prilike, uključuje umjetnike/ice iz Španjolske, Francuske i Njemačke, ali također i umjetnike/ice izdaleka poput Tajvana, Južne Koreje, Brazila i SAD-a.

Sva 32 djela će biti predstavljena u sklopu festivala „online” i uživo u AKC Medici od 24.5. do 30.5. Ulaz je kao i svake godine, slobodan.

Među umjetnicima/cama vidjet ćemo neka poznata lica: odmetnička Njemačko-Finska koreografkinja Marje Hirvonen vraća se na festival nakon FEST-a 2019. i Hanxiety 2020. (rad predstavljen u online formatu). Andaluzijska kazališno-plesna umjetnica Carlota Berzal (Španjolska) vraća se nakon izvedbi All that I am Not 2015. i My Flag 2020. sa radom inspiriran Shakespearovom Ofelijom, tragičnom kolateralnom žrtvom u Hamletu. Njemačko-Iranska cirkuska umjetnica Roxana Küwen Arsalan vraća se na festival nakon trijumfa iz 2017. sa svojim djelom Circus/Freedom/Enforced Alignment, a sada će izvest Omâ or the privileges of a potato, propitkujući privilegije i svakodnevne borbe.

Venue

AKC Medika
Zagreb, Hrvatska