Loading Events
  • This event has passed.

Festival DORF u kolovozu premijerno u Ozlju

10 kolovoz, 2015Ljubitelji glazbe i filma moći će pogledati od 10 do 14. kolovoza u Ozlju projekcije filmova, promocije knjiga, te izložbu stripova i ilustracija. Izložba stripova i ilustracija Dubravka Matakovića i Krešimira Zimonića organizirana je u okviru projekta EDIT-Comics, a na terasi prekrasnog dvorca u Starom gradu od 21:00 sati održati će se projekcije 6 dokumentarnih glazbenih filmova, te promocija knjige ‘Srce od zlata (priče ali ne baš za djecu)’ autora Miše Hrnjaka (Menart, 2013). Posjetitelji će sve dane na Rockmark štandu moći nabaviti popularne knjige o filmu i glazbi.

DORF u Ozlju
DORF u Ozlju

Početak projekcija svaki dan je od 21:00 sati. Otvaranje izložbe stripova i ilustracija Krešimira Zimonića i Dubravka Matakovića je 10.8. u 21:00 sati. Promocija knjige Miše Hrnjaka „Srce od zlata“ održati će se 13.8. u 21:00 sati.

 

Program:

 

10.8. (ponedjeljak) – OTVARANJE IZLOŽBE STRIPOVA I ILUSTRACIJA (Dubravko Mataković i Krešimir Zimonić). Izložba stripova i ilustracija organizirana je u okviru projekta EDIT Comics. Radi se o 20 strip tabli sa radovima koje su ova dva velikana hrvatskog stripa napravili za osnovnoškolske uzraste, objavljivali u Modroj lasti, Smibu, OK-u i dr. Nakon otvaranja prikazati ćemo 2 epizode o autorima, iz dokumentarnog serijala „Strip u Hrvatskoj“, nedavno prikazanog na HRT. Izložbu će otvoriti Krešimir Zimonić.

 

11.8.2015. (utorak) – SUDAR U DVORCU, 36′ (Redatelj: Arsen Oremović) – Film o snimanju albuma Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion u dvorcu Sv. Križ Začretje. Dok snimaju album u dvorcu, Matej i bend svojom razigranom i začudnom glazbom stvaraju prikladan soundtrack za neobičnu priču vlasnice raskošnog dvorca. Priča je to o glazbi, ali i o apsurdima i zanemarivanju kulturne baštine, o pogrešnim osobnim odlukama…Film je dobitnik posebnog priznanja žirija na DORF 2015.

 

KAD MUZIČARI ŠOKIRAJU , 51′ (Redatelj: Dubravko Jagatić) – Dinamičan kolaž od 14 priloga u maniri inozemnih glazbenih TV stanica (VH1), s prikazom 14 najneobičnijih autora i njihovih provokativnih poteza kojima su šokirali javnost (od Satana Panonskog preko Siniše Vuce i Dine Dvornika ili Zabranjenog Pušenja pa do LET 3). Radi se o festivalskoj verziji inače dvodijelne serije o najbizarnijim događajima iz novije hrvatske pop rock povijesti, razigranog vizualnog ritma i uzbudljive radnje. O tim događajima govore sami protagonisti kao i svjedoci tih događanja.

 

12.8. (srijeda) – ŽIVIM U BARAKAMA/Kust un bareč (Redateljica: Željka Kovačević) – Film govori o proboju na scenu skupine Euro black nation, prvog romskog hip-hop banda u Hrvatskoj. Dvojica mladih Roma, Dario i Nedeljko kroz glazbu i tekstove uvode nas u svoj unutarnji svijet i priču o odrastanju i životu u romskom naselju “Barake”. Oni su mladi i kritični ljudi koji propituju svijet u kojem žive, a tekstovi njihovih pjesama nisu rezultat socijalne osviještenosti već duboke unutarnje tuge.

 

THE CINKUŠI (eng.titl) (Redateljica: Ljiljana Šišmanović) Etno punk, ili koja već kovanica s predznakom etno u nas nije imala ovako kvalitetnog predstavnika. Irci su imali Poguese, Pariz je imao Mano Negra, a mi se iskreno nadamo da će Cinkuši imati još dovoljno nabrijanih koncerata i gemišta da nastave ovim kreativnim tempom. Nastala u produkciji HRT, polusatna priča Ljiljane Šišmanović o snimanju njihovog spota koja dovoljno duboko zadire u njihovu povijest, prilika je da upoznate mladog Petricu Kerempuha koji je slušao Ramonese…

 

PUNČKE , 28′ (Redatelji:Filip Meštrović/Marinko Marinkić) Mladi dvojac Filip i Marinko pratili su Punčke i dobili smo zanimljiv kratki film o jedinom vinkovačkom ženskom bandu. Od tada se puno promijenilo, a vi provjerite kako je to izgledalo u prvih 5 godina nove indie atrakcije iz Vinkovaca. Autor je gost na projekciji.

 

13.8. (četvrtak) – Promocija knjige „SRCE OD ZLATA (priče ali ne baš za djecu)“, Mišo Hrnjak (Menart, 2015). Mišo Hrnjak je legendarni basist Azre, svirao je na prvih 5 albuma i poslije imao zanimljiv životni put. Nakon više godina izbivanja, vratio se albumom kojeg je 2010. snimio sa Borisom Leinerom a nedavno je objavljena autobiografska knjiga koja otkriva mnoge nepoznate detalje iz uzbudljive karijere ovog sjajnog glazbenika. Knjigu će predstaviti autor u društvu sa Krešimirom Blaževićem, urednikom portala Muzika.hr i vlasnikom glazbene knjižare Rockmark, te Tonijem Šarićem, umjetničkim direktorom i osnivačem festivala DORF. Knjigu će biti moguće nabaviti po promotivnoj cijeni, na štandu sa ostalim naslovima iz specijalizirane knjižare Rockmark.

 

14.8. (petak) – IZGUBLJENO DUGME, 92′ (Redatelji: Renato Tonković, Marijo Vukadin, Robert Bubalo) – Nakon nekoliko godina prikupljanja i razgovora, film o legendarnom bubnjaru Ipi Ivandiću prikazujemo ekskluzivno, na veliku radost svih ljubitelja Bijelog Dugmeta. Saznajte detalje o uzbudljivoj biografiji jednog od najboljih ex-yu bubnjara, ali i o Dugmetu. Zanimljivi sugovornici i nikad do sada viđene fotografije i snimci. Film je dobitnik glavne nagrade žirija na Festivalu DORF 2015. Autori su gosti na projekciji.

 

Prije i nakon projekcija filmova, glazbu će birati gosti i autori filmova. Izložbu stripova će otvoriti Krešimir Zimonić, a svoje filmove će predstaviti Filip Meštrović i Robert Bubalo. Ulaz na sve programe je slobodan.

Details

Start:
10 kolovoz, 2015
End:
14 kolovoz, 2015
Event Categories:
, , , , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Dvorac – Stari grad
Ozalj, Hrvatska + Google Map