Loading Events
  • This event has passed.

Filip Pavić Quartet otvara Jazz Point Novi Zagreb

18 rujan, 2020Mladi jazzist Filip Pavić prekida stagnaciju glazbenih događanja u Novom Zagrebu.

Filip Pavić Quartet otvara Jazz Point Novi Zagreb

U petak, 18. rujna 2020. nastupit će sa svojim Quartetom skojim predstavlja album “Terra Incognita”. Koncert će se održati besplatno u 19:00 sati na terasi Centra za kulturu Novi Zagreb prema propisanim i osiguranim epidemiološkim mjerama i uvjetima.

Filip je dvostruki dobitnik nagrade Status, koju dodjeljuje Hrvatska Glazbena Unija, 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. za najboljeg jazz gitarista.U listopadu 2019. godine, Croatia Records objavila je njegov prvijenac Terra Incognita s posebnim gostom Matijom Dedićem koji je ujedinio publiku i kritiku svojom izvrsnošću, a kao takav je uvršten i na top liste najboljih albuma godine.

O albumu: “Terra Incognita” prvi je samostalni album jazz gitarista i skladatelja Filipa Pavića, a sadrži osam autorskih kompozicija te obradu pjesme „Jutros mi je ruža procvjetala“ za solo akustičnu gitaru. Pavića odlikuje moderan pristup jazz glazbi, koji odražava širinu i svestranost ovog mladog glazbenika, s naglašenom melodičnom i liričnom crtom. Za ovaj projekt okupio je srodne glazbene duše – pijanista Matiju Dedića, saksofonista Jaku Arha, kontrabasista Zvonimira Šestaka i bubnjara Borka Rupenu, vrhunske umjetnike koji su obogatili njegovu glazbu. Album “Terra Incognita” snimljen je u studiju Štala Recordings u Sloveniji, pod producentskom palicom Roka Lopatiča, a dizajn i grafičko oblikovanje omota potpisuju Denis Butorac i Stanislav Kostić.

Venue

Centar za kulturu Novi Zagreb
Trg Narodne zaštite 2
Zagreb, Hrvatska