Loading Events
  • This event has passed.

Filmske poslastice na 9. Vukovar Film Festivalu

24 kolovoz, 2015Kao i proteklih godina, i ovogodišnji, deveti po redu Vukovar Film festival biti će prepun hrvatskih premijera hvaljenih i nagrađivanih filmova iz cijelog svijeta. Festival će se održati od 24. do 29. kolovoza, ako kako je VFF prvenstveno festival podunavskih zemalja, tako će se za nagrade boriti filmovi iz tih zemalja.

'Cijena života' na Vukovar Film Festivalu
‘Cijena života’ na Vukovar Film Festivalu

Kompletan program festivala biti će objavljen 17. kolovoza, a kao uvod u ono što će se događati u Vukovaru najavljen je niz filmskih ostvarenje koja će biti prikazana, a to su; hrvatska premijera novog filma Woodyja Allena „Nerazuman čovjek“ (Irrational Man) te rumunjska senzacija „Bravo!“ (Aferim!) za koji je redatelj Radu Jude na ovogodišnjem festivalu u Berlinu nagrađen za najboljeg redatelja, Vukovar Film festival ove godine premijerno donosi još dva filma koju se se ove godine natjecali za Zlatnog medvjeda na filmskom festivalu u Berlinu, a to su epska drama „Kraljica pustinje“ (Queen of the Desert) kultnog redatelja Wernera Herzoga, te „45 godina“ (45 Years) britanskog redatelja Andrewa Haigha za koji su Charlotte Rampling i Tom Courtenay nagrađeni na Berlinaleu Srebrnim medvjedom za najbolju glumicu i najboljeg glumca, između ostalih će premijerno prikazati francuski film „Cijena života / La loi du marché “ za koji je glavni glumac Vincent Lindon dobio nagradu za najboljeg glumca na ovogodišnjem festivalu u Cannesu.

 

Festival u Vukovaru svečano će biti otvoren 24. kolovoza njemački film „Dok smo sanjali / Als wir träumten “ koji je ove godine prikazan u natjecateljskom programu Berlin Film festivala, a režirao ga je ugledni njemački redatelj Andreas Dresen koji je postao svjetski poznat nakon što je 2008. godine njegov film „Na sedmom nebu“ osvojio nagradu žirija u sekciji „Izvjestan pogled“ na filmskom festivalu u Cannesu.

 

Details

Start:
24 kolovoz, 2015
End:
29 kolovoz, 2015
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Vukovar Film Festival
Vukovar, Hrvatska + Google Map