Loading Events
  • This event has passed.

Filmske večeri u Močvari – Kino: život poslije smrti!

11 rujan, 2017Dok se filmska rola polako kotrlja u povijest, a prostor kina zaposjedaju mahovina ili multipleksi, dobar je trenutak podvući crtu i zapitati se: što je izgubljeno, a što pronađeno? Koje se priče daju iščeprkati iz urušenog kina – kao fizičkog objekta i kao koncepta? Koji su prostori zauvijek izgubljeni, koji su preostali, a koji su otvoreni za zauzimanje, za nova, drugačija gledanja? Na koji način arhitektura kina utječe na arhitekturu pojedinačnog ili komunalnog gledateljstva? Tko su preživjeli kino-kliconoše, i što tuškanački ‘Kratki utorak’ ima s tim? Sve to na programu je u ponedjeljak 11. rujna s početkom u 20:30 sati. Ulaz je besplatan.

Filmske večeri u Močvari - Kino: život poslije smrti!
Filmske večeri u Močvari – Kino: život poslije smrti!

Sva ta teška pitanja i još neka lakša (Što je zajedničko Tornatoreovom Cinema Paradisu i Tarantinovim Inglourious Basterdsima? Tko je režirao američko slijetanje na Mjesec?) bit će bačena u lice Ivanu Ramljaku – filmskom kritičaru, tuškanačkom selektoru, i – najvažnije – redatelju, čiji se neodoljivi dokumentarac “Kino otok” uvukao pod kožu kritici i publici domaćoj i svjetskoj, pogađajući ravno u srce tame kino-dvorane, magijskog prostora prvih ljubavi, opsesija, a za neke i seksa. S Ramljakom će se zboriti i o dosezima i potencijalima manje vidljivih formi – kratkog filma, poetskog dokumentarca, ili pak porno opere, kao zasad nedovoljno istraženog žanra.

 

Ako vas pak nimalo ne zanimaju odgovori na sva ova pitanja, svejedno svakako dođite zbog projekcije”Kina otok”, za kojim slijedi i film iznenađenja.

 

Ponesite vlastite kokice, a pivo pronađite na šanku. U slučaju gledateljskog nezadovoljstva, povrat novca je zajamčen, a upad – kao obično – besplatan.

 

Dakle, gost je Ivan Ramljak, a moderira i vodi Nina Simić.

 

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

Details

Date:
11 rujan, 2017
Time:
20:30 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map