Loading Events
  • This event has passed.

Filmske večeri u Močvari – Tustinim stopama: Glazba kao front

28 listopad, 2015Filmske večeri u Močvari u srijedu 28. listopada predstavljaju tribinu ‘Tustinim stopama: Glazba kao front’. Gosti su redatelj Andrej Korovljev, Rajko Kutlača iz Sindikata Istre i Kvarnera, Tanja Tomić iz zbora Praksa i Matija Vlašić iz Torpedo syndicate, dok je moderatorica Marina Ivandić iz Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju.

Tustinim stopama: Glazba kao front
Tustinim stopama: Glazba kao front

U listopadu 2015. navršile su se tri godine od smrti Branka Črnca Tuste, na prostorima bivše Jugoslavije nadaleko poznatog pjevača legendarnog punk rock benda KUD Idijoti, a u njegovom gradu Puli još poznatijeg sindikalista u firmi TESU unutar lokalnog brodogradilišta Uljanik. Iako Tustina predanost sindikalnom radu za Puljane ne predstavlja novost, mnogim štovateljima Tustina lika i djela taj dio njegovog života ostao je manje poznat, a koliko je samom Tusti bio bitan najbolje znaju oni koji su uz njega živjeli i radili.

 

O Tusti – pankeru, ali prije svega sindikalnom povjereniku – snima se i film čiju ćemo najavu imati prilike pogledati 28.10. u Močvari u sklopu tribine posvećene glazbi s političkom porukom i glazbenicima/aktivistima koji je stvaraju. O tome što znači živjeti politički rad kroz glazbu i ima li takva glazba šanse proizvesti kakav društveni efekt na tribini ćemo razgovarati s Andrejem Korovljevim, redateljem filma o Tusti, Rajkom Kutlačom, Tustinim sindikalnim kolegom i suborcem iz firme Uljanik, Tanjom Tomić, članicom aktivističkog zbora Praksa iz Pule i Matijom Vlašićem iz antifašističkog koncertnog kolektiva Torpedo Syndicate. Pridružite nam se u raspravi i kasnijem druženju!

 

Tribina je organizirana u suradnji Udruženja za razvoj kulture – URK, Kluba Močvara i Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID). Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map