Loading Events
  • This event has passed.

Filmski doček Nove 2014. godinu u Kinu Tuškanac

31 prosinac, 2013Potkraj prošle i pretprošle godine doček Nove u kinu Tuškanac prošao je s odličnim filmovima, glazbom, dobrom hranom i pjenušcem, pa pri kraju aktualne godine isto društvo poziva na staro mjesto kako bi sve ponovilo u još boljoj atmosferi u kinu na početku parkovne šume Tuškanac.

'Gospođica mama'

Filmski dio večeri čine dva filma: “Gospođica mama” redatelja Garsona Kanina iz 1939. te “Blue Jasmine” Woody Allena iz 2013. Komedija zabune, zamjene identiteta, brojni nesporazumi, sjajne uloge Ginger Rogers i Davida Nivena uz još niz maestralno ostvarenih sporednih uloga čine “Gospođicu mamu” urnebesno smiješnim filmom. Vječna partnerica Freda Astaira u plesnim cipelicama u ovom je filmu sama i bez cipelica ostvarila ako ne jednu od najboljih, a ono sasvim sigurno najsmješniju ulogu u karijeri. “Blue Jasmine” je “Tramvaj zvan čežnja” u otkačenoj verziji Woody Allena i Cate Blanchett. Iako su teme naizgled ozbiljne i teške, poslovne prijevare, preljubi, laži, duševni slom, film je ipak alenovski: lagana, bezbrižna komedija upakirana u sjajnu glazbu.

Okus te celuloidne svečane gozbe dodatno će začiniti indijska hrana (vege pakora, raita, nan, samosa, vege riža, pileća tika…), a za one tradicionalnije bit će tu i pršuta, sira, kulena, a za slatkoljupce i makovnjače, orahnjače i blagdanskih kolačića i to sve uz dobro vino, poseban pjenušac i filmsku glazbenu kulisu u svim prostorima kina, a sve to za više nego pristojnu cijenu ulaznice.

A u Novu 2014. dražesni duo Dora Benc i Mima Simić uvest će vas najljepšim skladbama iz vaših omiljenih filmova, ako su to filmovi “Rocky”, “Robin Hood” ili “Flashdance”, a vjerojatno jesu. Uistinu! Kino Tuškanac nakratko će se pretvoriti u filmski vremeplov, vaš osobni Titanik koji ne tone, prepun glazbe i svjetla, zamagljenih automobilskih stakala i očnih jabučica. A Dorin sopran i jetki cilik Mimine gitare rastopit će sve moguće glečere na putu u Novu godinu (bez brige u kinu je i centralno grijanje).

'Blue Jasmine'

Dolazak u kino predviđa se od 20 sati. Na ulazu gosti će dobiti impresivnu dozu indijskih grickalica namkeena i piće dobrodošlice po izboru. Početak prve projekcije točno je u 21 sat.
Oko jedan sat ujutro počinje projekcija drugoga filma.

21:00 Gospođica mama (Bachelor Mother, 1939., SAD); r: Garson Kanin; sc: Norman Krasna, Felix Jackson, Garson Kanin (nepotpisan); k: Robert De Grasse
igrani, c/b, 35 mm, 82 min

01:00 Blue Jasmine (2013.); r/sc: Woody Allen; k: Javier Aguirresarobe
igrani, boja, DCP, 98 min

Ulaznica za članove Filmskih programa je 150 kuna, a za sve ostale – 200 kuna, 27. i 30. prosinca u dnevnim satima od 10 do 17 sati karte će se moći kupiti u uredu Hrvatskog filmskog saveza, Tuškanac 1, iznad kina.
Za sve upite otvoreni su telefoni 4834 039 i 4848 771, te mobilni 095 9114920.

Details

Date:
31 prosinac, 2013
Cost:
150kn – 200kn
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Kino Tuškanac
Zagreb, Hrvatska + Google Map