Loading Events
  • This event has passed.

Folk metal festival u Boogaloou

23 travanj, 2012U ponedjeljak 23. travnja će se u zagrebačkom Boogaloo Clubu održati folk metal koncert / festival godine na kojem će nastupiti najpopularniji folk metal bend, finski Korpiklaani, norveški Trollfest, češki Cruadalach, slovenski Avven, mađarski Niburtu i hrvatski Oganj.

Folk metal fest

Finski folk metal pioniri Korpiklaani nedavno su završili snimanje 8. studijskog albuma “Kunnia” koji će biti objavljen u ljeto, a kao najavu objavili su pjesmu “Metsälle” koja se može čuti na YouTube kanalu, te besplatno downloadati sa stranica Nuclear Blasta. Frontman Korpiklaanija Jonne pojasnio je lirski koncept pjesme: “‘Metsälle’ se može promatrati kao vrstu molitve starim bogovima i traženju sreće u teškom lovu duboko u šumi u hladno zimsko vrijeme. Ne samo da starac u pjesmi moli za uspjeh, nego – što je još važnije – za siguran put kroz opasnu hladnoću.”

Korpiklaani

Norveški ‘balkan-folk’ metalci Trollfest otkrili su izgled naslovnice i imena pjesama albuma “Brumlebassen” koji će izaći u kolovozu. Naslovnicu je crtao karikaturist Jonas Darnell, koji je osmislio i maskotu patke s njihovog albuma “Villanden”, a u završnom mu se radu pridružio Terje Johnsen, zaslužan za dizajniranje Trollfestovih izdanja od “Brakebein” (2006). “Brumlebassen” govori o biću koje nastanjuje fantastičan svemir kojeg je stvorio bend, Brumlebassenu, čuvaru pčela, čiji je zadatak paziti na pčele i izmiješati medovinu koju trolovi jako vole.

Trollfest

On toliko obožava svoje pčele da bi se potajno i pretvorio u jednu od njih, te je zbog toga obučen u kostim pčele. Trollfest je također snimio posebnu pjesmu za najveći slovenski festival „Metalcamp 2012“ koji će se održati u gradiću Tolmin u kolovozu, a gdje će Trollfest također nastupiti.

Cijena ulaznice za ovaj folk metal koncert koji će se održati 23. travnja s početkom u 18:30 sati u zagarebačkom Boogaloou iznosi u pretprodaji 170 kuna, dok će na ulazu koštati 190 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Zagrebu u Rockmarku – Berislavićeva 13, Boogaloou – Ulica grada Vukovara 68, Punktu 13 – Ilica 14, Maldorodoru – Lopašićeva 3, Oktopus & Hexagenu – Gundulićeva 37, Dirty Old Shopu – Tratinska 22 i Dancing Bearu – Gundulićeva 7, te preko Eventim sistema, www.eventim.hr.

Details

Date:
23 travanj, 2012
Cost:
170kn – 190kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Boogaloo
Zagreb,