Loading Events
  • This event has passed.

FOR, Country Strike i Queen Of Sabe u Vintage Industrial Baru

23 rujan, 2015Prvog dana jeseni, 23. rujna Good Vibrationsu u Vintage Industrial Bar dovodi FOR, Country Strike i Queen Of Sabe.

Good Vibrations u Vintage Industrial Baru
Good Vibrations u Vintage Industrial Baru

FOR je relativno novi americana/acoustic rock bend, kojeg je osnovao kantautor Tomislav Malagurski. Tomislavu se potom pridružuju Frano Homen na udaraljkama, Miodrag Prelec na bas-gitari te naposljetku Slaven Špoljarić na klasičnoj gitari. Naizgled melankolična harmonija i tekstovi, u cijelosti prožeti nadom i pozitivnom vibrom, karakteristika su njihove glazbe u što se najbolje možete uvjeriti na objavljenom hvaljenom albumu “The Sun Will Shine”. Neki od istaknutijih nastupa su oni na Superuho festivalu u Šibeniku, završnoj večeri prošlogodišnjeg Gričevanja kao predgrupa Pips, Chips & Videoclipsima, te promocija albuma u maloj dvorani Lisinskog. Ovo će im bit već treći nastup na Good Vibrationsu.

 

Country Strike je country/rock bend iz Zagreba koji djeluje od 2011. godine. Bend je sastavljen od glazbenika sa dugogodišnjim iskustvom u različitim glazbenim žanrovima. Svoje glazbeno i sviračko iskustvo kovali su individualno i kao sastav Country Strike, u nastupima i na gostovanjima sa mnogim poznatim domaćim i svjetskim sastavima. Također i na svojim nastupima ugostili su poneke britanske i američke glazbenike. Uzori Country Strike-a su moderni američki country kao i bezvremenski rock izvođači među kojima su Johnny Cash, Grath Brooks, Travis Tritt, Brad Paisley, Lynyrd Skynyrd, Rolling Stones, Bad Company i mnogi drugi. Na Good Vibrationsu predstavit će kombinaciju izvrsnih obrada country hitova i autorskih stvari od kojih aktualna „Mama didn’t raise no fool“ se našla pri vrhu gotovo svih domaćih alternativnih top ljestvica poput Cenera na Radiju 101 i Muzika je Zvonko Radost. Ovog ljeta osvojili su dvije nagrade na Texas Sounds International Country Music Awards.

 

Iza imena Queen Of Sabe krije se kantautorica Sabina Herman koja se široj javnosti predstavila u srpnju 2010. kada je sa svojom pjesmom “Mr. Fool” među stotinjak odabranih osvojila prvo mjesto na jednom zagrebačkom demo-natječaju. Nakon toga nastavlja sa samostalnim koncertima u pratnji stalnog gitariste Nevena Krčmareka te radi na stvaranju autorskog materijala, većinom na engleskom jeziku. Početkom 2013. objavila je prvi singl i spot na hrvatskom jeziku, „Tragovi“, koji se našao na istoimenoj indie kompilaciji Croatia Recordsa. Pod njihovim okriljem 2014.-e godine je izašao i drugi singl, pod nazivom „Nismo Bogovi“, s kojim se predstavila na prvom izdanju RockOff festivala. U međuvremenu je Queen Of Sabe poprimio oblik full benda, pa je u toj varijanti odsvirana i službena promocija premijernog albuma „Tragovi“ ovog proljeća u Vintage Industrial Baru.

 

Upad je 25 kuna, pretprodaje nema, a početak u 20:30 sati.

Details

Date:
23 rujan, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn25
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map