Loading Events
  • This event has passed.

Franz Kafka Ensemble i Mimika Orchestra u sklopu MIMO programa u MSU

4 lipanj, 2017MIMO najavljuje osmi u četvrtoj sezoni, 32. po redu od proljeća 2013. tj. završni koncert sezone na kojem će u nedjelju 4. lipnja nastupiti Franz Kafka Ensemble i Mimika Orchestra.

Franz Kafka Ensemble i Mimika Orchestra na MIMO-u
Franz Kafka Ensemble i Mimika Orchestra na MIMO-u

Pod naslovom „Etno-cirkuski progresivni moderni jazz” MIMO u Gorgoni predstavlja Franz Kafka Ensemble i Mimika Orchestra.

 

Kako bi publici što bolje predstavili glazbenike, kao i do sada, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače, te scenu općenito. Ovaj put  sezonu zatvaraju Zoran Marić (organizator Inmusic festivala), Krunoslav Levačić (bubnjar, skladatelj, pedagog) i Branko Kostelnik (novinar, publicist, glazbenik, producent i voditelj Odjela za programsko – izložbenu djelatnost u MSU).

 

Franz Kafka Ensemble – Instrumentalni bend Franz Kafka Ensemble okupljen je oko grupe glazbenika sa zagrebačke nezavisne scene koji sviraju ili su svirali u bendovima kao što su Peach pit, Cul-De-Sac, Haustor, Porto Morto, Brujači i mnogi drugi. Glazba Franz Kafka Ensemble nije žanrovski ograničena pa se u njihovom zvuku mogu čuti zvuci afričkog kontinenta, slobodnih jazz improvizacija, matematički strukturirane rock glazbe, minimalizma, filmova francuskog novog vala i mnogi drugi. Sam kolektiv postoji 4 godine, ali su njegovi članovi surađivali na zajedničkim projektima decenijama, tako da se dobro poznaju i prepuštaju se stvaranju uzbudljive i nove glazbe bez zadrške. Od zapaženijih nastupa može se izdvojiti onaj s Vlatko Stefanovski triom 2016. na zatvaranju Prilep Jazz Festivala, a sam ansambl također je aktivan i u stvaranju prateće glazbe za filmove, predstave i umjetničke performanse. Franz Kafka Ensemble uskoro planira izdavanje prvog dugosvirajućeg albuma, a premijera materijala pripremljenog za album može se čuti upravo na ovom nastupu.

 

Mimika Orchestra – Mimika Orchestra je alternativni progresivni orkestar s jazz, folklornim i elektroničkim utjecajima kojeg vodi saksofonist i skladatelj Mak Murtić. Sastavljen od vokala, limenih i drvenih puhača, velike ritam sekcije i live elektronike, ovaj 20-eročlani orkestar izvodi Murtićevu trans-idiomatsku glazbu, koja slušatelje odvodi na pustolovinu, u kojoj se jazz stapa s drugim glazbenim vrstama i umjetničkim formama, pripovijedajući antropološke, kulturološke i mitološke priče prošlosti i budućnosti. Orkestar na MIMO-u predstavlja kompozicije s nadolazećeg albuma “Divinities of the Earth and the Waters” koji je koncipiran kao pogrebna ceremonija koja se odvija u doba predindustrijskog Balkana.

Preporučena donacija za koncerte je 20kn. Sav prihod od donacija ide izvođačima.

Details

Date:
4 lipanj, 2017
Time:
20:00 - 23:00
Cost:
Kn20
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Muzej suvremene umjetnosti
Zagreb, Hrvatska + Google Map