Loading Events
  • This event has passed.

Furio Đunta, Demonio i Bore Balboa u Tvornici kuture

7 ožujak, 2015Hip hop dvojac iz Niša, Furio Đunta i Demonio, uz pratnju domaćeg Bore Balboe, donose rap u Mali pogon zagrebačke Tvornice kulture u subotu, 7. ožujka.

Furio Đunta
Furio Đunta

Nakon 90-ih godina i zlatnog doba rapa, od 2000. nadalje u Srbiji, plima novih MC-jeva naziva se novi val srpskog hip-hopa, a među pionirima novog zvuka istaknuo se niški reper Demonio. Album prvijenac ‘’Demonstratura: Poglavlje Prvo’’, definirao je Demonia kao najistaknutijeg rap umjetnika iz Niša, a debitantsko izdanje obilježeno je suradnjom s tada najaktualnijim imenima ovog pravca, te boravkom na hip-hop i alternativnim top listama. Posljednjih godina Demonio, kao rap pojava s autoritetom, gostovanjima na uratcima manje poznatih izvođača doprinosi njihovom kredibilitetu, a istovremeno surađuje s najpoznatijim raperima iz cijele regije, s nekima i na projektu Bcrew.

Bcrew
Bcrew

Ekspanzija domaće rap scene dovela je do hiperprodukcije rap izvođača, a kao lijek protiv predvidljivosti pojavio se Furio Đunta. Pisanjem autentičnih i superiornih stihova Furio si gradi jako visoku poziciju u srpskoj rap hijerarhiji. Njegov solo prvijenac „Lucidan potez“ (2013.) , kao i zajednički album s beatmakerom Rajkom „Instant harizma“ (2014.), oba u izdanju Bassivity Digitala, učinili su ga trenutno najtraženijem izvođačem na rap suradnjama. Nedavno je izbacio pjesmu “Funta” u suradnji s Dječacima, što je dodatni pokazatelj koliko raste njegova popularnost. Neizostavan dio rap sage o Demoniu je i koncept Bcrew, nastao iz autorove želje za ujedinjavanjem bliskih glazbenih suradnika. Originalnoj trojci 2006. godine pridružio se Furio Đunta, a prepoznavši njegov talent u pisanju i izvedbi, srž novog zvuka Demonio bazira na suradnji s Furiom. Bcrew se transformirao u rap duo koji svojim sarkastično-alegorijskim tekstovima prikazuje surovu stvarnost današnjice. Zvukom prodoran, stihovima britak i rafiniran Demonio, uz Furiovu unikatnost i svježinu, kroz Bcrew predstavlja grupni album “Naša posla”.

Demonio
Demonio

Niški rap tandem će u skorijoj budućnosti izbaciti solo albume marke Furio Đunta i Demonio, kao i još jedno vrhunsko grupno izdanje radnog naziva “Institucija”. Bore Balboa, mladi swaglord koji je u kratkom roku je postao bard po nekima posrnule scene, nastupit će uz Demonia i Furia Đuntu. Iza sebe Bore Balboa ima mnoštvo izdanja, poput EP-a “Šarena močvara bezakonja”, “Loš EP” ili “Djokarr Noir”, ali i album “Rijetki čučnjevi”, a surađuje s Kišom Metaka, High5 i sličnim društvom.

 

Ulaznice: Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 30 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 40 kuna. Kupiti se mogu na službenim prodajnim mjestima: Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shop, Varšavska 13, Dirty Old Shop, Tratinska 18 i Entrio – www.entrio.hr

Details

Date:
7 ožujak, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn30 – Kn40
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Hrvatska + Google Map