Loading Events
  • This event has passed.

Gabi, Matija i zagrebačka filharmonija: (Ono) Sve što znaš o meni, u Lisinskom

7 listopad, 2016U petak, 7. listopada, u velikoj dvorani zagrebačkog Lisinskog, od 19.30 sati daje se koncert u kojem će Zagrebačka filharmonija, Gabi Novak i Matija Dedić interpretirati pjesme Arsena Dedića.

Gabi, Matija i zagrebačka filharmonija u Lisinskom
Gabi, Matija i zagrebačka filharmonija u Lisinskom

Arsen je 2008.godine sa Zagrebačkom filharmonijom proslavio svojih jubilarnih 50 godina na glazbenoj i 70 godina na životnoj sceni. Više od godinu dana nakon smrti, kroz svoja (remek) djela vratit će se na pozornicu Lisinskog.

 

Tko može bolje prenijeti sve emocije ovog “pjesnika opće prakse” nego njegovi Gabi i Matija kojima će se na sceni pridužiti Arsenovi prijatelji glazbenici: Tedi Spalato, klapa Nostalgija i Klinci s Ribnjaka.

 

Orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića, u pratnji glazbene dive Gabi Novak i Matije Dedića, publici će predstaviti dijelove bogatog Arsenovog opusa glazbe za film i tv, ali i legendarne pjesme „Sve što znaš meni“, „Moderato cantabile“, „O mladosti“, „Kuća pored mora“, „Tvoje nježne godine“, „Ni ti, ni ja“ i brojne druge u orkestralnim aranžmanima.

 

Bit će ovo jedinstven koncert koji će na istoj pozornici okupiti članove obitelji Dedić , Arsenove prijatelje te najveći hrvatski orkestar, zajedno s kojima je obilježio hrvatsku glazbenu scenu kao malo koji hrvatski umjetnik dosad.

 

Ujedno je to i otvorenje OFF ciklusa Zagrebačke filharmonije koji u sezoni 2016./2017. nudi niz zanimljivih kombinacija klasične glazbe sa drugim glazbenim i plesnim žanrovima, filmskom glazbom i jazzom.

 

Cijena ulaznice: 80-120 kn.

Details

Date:
7 listopad, 2016
Time:
19:30 - 23:00
Cost:
Kn80 – Kn120
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

KD Vatroslav Lisinski
Zagreb, Hrvatska + Google Map