Loading Events
  • This event has passed.

Gary Burton Quartet rasprodao ZKM

4 studeni, 2014Večeras će, s početkom u 20 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih ZKM u sklopu 10. Vip Zagreb Jazz Festivala nastupiti Gary Burton Quartet, predvođen legendarnim vibrafonistom, sedmerostrukim Grammyjevcem.

Gary Burton Quartet

Uz Burtona, poznatom po pijanističkom stilu sviranja vibrafona s četiri palice, bit će tu i Julian Lage (gitara), Jorge Roeder (bass) i Henry Cole (bubnjevi). Burton je snimio desetke albuma za prestižne diskografske tvrtke i ostvario suradnje s vodećim jazz i ne samo jazz-glazbenicima: Carlom Bley, Keithom Jarrettom, Herbiejem Hancockom, Stephaneom Grappelijem, Daveom Hollandom, Ralphom Townerom, B. B. Kingom, Astorom Piazzolom…

Jednu od najvažnijih suradnji ostvario je s pijanistom Chickom Coreom s kojim svira već gotovo četrdeset godina. Godine 1968. ugledni DownBeat proglasio ga je jazzistom godine, kao najmlađeg u povijesti. Domaće snage sinoć je ‘branila’ Diana Čerenšek s bendom u sastavu Joe Kaplowitz (el. klavijature), Borko Rupena (bubnjevi), Davor Doležal (gitara), Zvonimir Šestak (kontrabas), a večeras su domaće zvijezde pijanist Matija Dedić i vibrafonist Šimun Matišić.