Loading Events
  • This event has passed.

Geri Allen nastupa u Lisinskom

22 svibanj, 2014Geri Allen, američka jazz pijanistica i skladateljica, zaključit će ovosezonski ciklus Jazz.hr kojeg zajednički organiziraju Hrvatsko društvo skladatelja i KD Vatroslav Lisinki.

Geri Allen u Lisinskom

Uoči koncerta u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski, u četvrtak 22. svibnja, Allen je izjavila kako inspiraciju, između ostalog, nalazi i u glazbi “kuma soul glazbe”, Jamesa Browna: “On je ikona. Ono što je učinio za afro-američki narod rekavši: “Ja sam crnac i ponosan sam zbog tog a!”, i sav doprinos koji je dao crnačkoj zajednici, vrijede više nego njegova glazba. Svi smo bili nadahnuti tim ritmovima i osjećajem, iskrenošću koja je izbijala iz njegove glazbe. Nadahnjivao je cijeli naraštaj svirača kojem i ja pripadam.”

Geri Allen u Zagrebu će predstaviti svoj posljednji album “Grand River Crossings” na kojem odaje počast svom rodnom Detroitu i glazbenom fenomenu Motowna. Allen će nastupiti solo, a osim vlastitih skladbi, očekuju nas specifična čitanja klasika Michaela Jacksona, Stevieja Wondera, Marvina Gayea, Smokeyja Robinsona i ostalih prvaka Motown zvuka.

“Detroitska glazba zauzima posebno mjesto u svijetu glazbe. Želim slaviti sve njezine različitosti i bogatstvo. To je glazba koja priča priče o ljudima u ljubavi, ljudima koji pate, ljudima koji vjeruju u Boga, ljudima koji se bore za slobodu i za svaki drugi aspekt univerzalne potrage za ljudskošću”, izjavljuje Allen i dodaje k ako Motown uključuje najbolje iz raznih žanrova te ne sumnja kako će se prirodno stopiti s jazz izričajem.

Inače, Geri Allen je nedavno primila počasni doktorat prestižnog Berklee College of Music u Bostonu, u društvu Jimmyja Pagea iz Led Zeppelina i R&B skladateljice Valerie Simpson.

Koncert u četvrtak počinje u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 100 kuna moguće je kupiti na blagajni KD Vatroslav Lisinski i preko sustava www.ulaznice.hr.

Details

Date:
22 svibanj, 2014
Cost:
100kn
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

KD Vatroslav Lisinski
Zagreb, Hrvatska + Google Map