Loading Events
  • This event has passed.

Ghost u Grazu

13 veljača, 2016Ghost donosi svoj pakleni show u Orpehum u Graz, 13. veljače 2016. godine

Papa Emeritus III - Ghost  (Foto: Roberto Pavić)
Papa Emeritus III – Ghost (Foto: Roberto Pavić)

Švedski heavy metal bend prepun kontraverzi Ghost (u SAD-u poznat kao Ghost BC) osnovan je 2008. godine u Linkopingu. Do sad su izdali tri albuma – prvi “Opus Eponymous” iz 2010. godine, koji je bio nominiran za Grammyja, drugi “Infestissumam” koji je 2013. dobio Grammyja za Best Hard Rock/Metal Album i prošle godine treći, “Meliora”, koji je dosegnuo prvo mjesto u Švedskoj i osmo u Americi. Zbog toga bi se moglo reći da se zaista brzo probijaju prema gore u svom žanru.

 

Bend je vrlo prepoznatljiv radi svog izgleda na sceni – pet od šest članova potpuno isto je obučeno, u crne haljine te im maske prekrivaju lice (članovi benda održavaju strogi zavjet anonimnosti i imena nisu poznata javnosti) dok šesti član, pjevač, uvijek ima lice obojano i prekriveno maskom u obliku lubanje i obučen je kao… odnosno on predstavlja “demonskog anti-papu”. Svakim novim albumom bend promjeni kostime koje nose, a pjevač osim toga promjeni i ime. On sebe naziva Papa Emeritus (i nakon svakog albuma dodaje rimski broj svom imenu, pa se tako na zadnjem albumu zove Papa Emeritus III), dok se ostali članovi nazivaju Nameless Ghouls.

 

Ne treba niti reći da su u skandinavskim zemljama radi svog performansa izuzetno popularni, ali i ostatak svijeta ih polako sve više prihvaća. U Americi su imali dosta problema kod snimanja svojeg drugog albuma, koji se snimao u Nashvilleu, radi toga jer ih okružuju sve te priče o crnim misama, sotonizmu i slično tako da su iz te “zabiti” ipak morali preseliti snimanje albuma u malo glamurozniji i liberalniji Hollywood.

 

2014. godine uslijedila je nova turneja i nastupi na vrlo popularnim festivalima kao Coachella, Lollapalooza i Rock on the Range i proboj u mainstream heavy metala.

 

Pitanje je samo koliko dugo će dugo članovi benda uspjeti zadržati svoju anonimnost s obzirom na popularnost koja očito svakim danom sve više raste.

 

Ulaznice se mogu kupiti na Eventimovoj stranici

Details

Date:
13 veljača, 2016
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Orpheum
Graz, Austrija + Google Map