Loading Events
  • This event has passed.

Golem – prvi samostalni nastup u Tvornici

13 siječanj, 2012U četvrtak 13. siječnja u Malom pogonu Tvornice kulture publici će se predstaviti grupa Golem.

Golem (Foto: Walter Thompson)

Bend Golem nastao je nakon što su producenti Tomec & Grabber dobili poziv da obrade pjesmu “Milion”, grupe Boa. Ideja je bila da se napravi žestoki crossover elektronike i električnih gitara jer je tekst, iako napisan u drugom kontekstu, vrlo zorno oslikavao trenutnu političku situaciju. Kao vokal za tu obradu pozvali su Yurija iz Stillnessa koji je, svojim osebujnim stilom, savršeno “legao” u pjesmu. Dogodilo se da se suradnja nastavila i iz nje je proizašao bend Golem.

Golem je “službeno” osnovan na prvom snimanju u Splitu, 11. rujna 2010. godine i okosnica banda su Ivan Jurić, Marco Grabber i Krešimir Tomec. U listopadu ove godine bendu se pridružio novi član Chakka.

Dugo iščekivani album prvijenac ove provokativne i iznimno kreativne četvorke konačno je u izdanju Aquariusa ugledao svjetlo dana, i to devet mjeseci nakon što su uvodnim singlom „Poštovana gospodo“ dobrano prodrmali domaću glazbenu scenu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3sHH91HRJWY[/youtube]

Album je crossover različitih stilova, od electro punka, balkanskih ritmova do dubstepa. Na albumu gostuju Chakka, Popay, Magellano i Vojko Vrućina, a nalaze se i dvije obrade, “Milion” grupe Boa te “Šakom u glavu” Ramba Amadeusa. Također, album je prožet izjavama aktualne političke i estradne elite, koji zaokružuju priču cijelog albuma, a daju jednu notu humora, iako je kontekst tih izjava daleko od smiješnog.

Ulaznice po cijeni od 35 kuna mogu se kupiti u Aquariusu, Dirty Old Shopu, Rockmarku i Tvornici kulture. Na ulazu će koštati 45 kuna. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30 sati.

Saznajte više: Golem – početak karijere u stilu Sex Pistolsa

Details

Date:
13 siječanj, 2012
Cost:
35kn – 45kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Map