Loading Events
  • This event has passed.

Goribor u Močvari predstavlja novi album

16 travanj, 2011Točno dvanaest godina nakon otvorenja Močvare, odnosno 16. travnja Goribor će predstaviti svoj novi materijal.

Goribor (Foto: Walter Thompson)

Priča o srpskom bendu Goribor i njihovom uspjehu u Hrvatskoj zasigurno je jedna od najzanimljivijih i najnevjerojatnijih glazbenih priča ispričana na ovim prostorima u posljednjih podosta godina. Osnovani u rudarskom gradu Boru, suočeni sa socijalnom nepravdom, beznađem i krahom kulturnih i ljudskih vrijednosti, nepriznati i necijenjeni u vlastitoj domovini, dugo su krčili svoj put na glazbenoj sceni. Sve dok, po tko zna koji put, ulogu bagera nije preuzeo legendarni Zdenko Franjić objavljivanjem njihovih radova na svojoj kultnoj etiketi „Slušaj najglasnije“.

Sramežljivi šapat o bendu koji će uskoro zagospodariti rock scenom polako je prerastao u sve jasniji govor, a nakon nastupa na pulskom Art&Music festivalu više ništa nije bilo isto. Vrhunac svega predstavlja objavljivanje službenog debi albuma od strane Dancing Beara koji, kao rijetko što, ujedinjuje hrvatske glazbene kritičare koji se nadmeću u veličanju ovog benda i njihovog trip-hop blueserskog izričaja. Legenda kaže da su od Goribor albuma bolji jedino njihovi koncertni nastupi te stoga nikako ne propustite priliku da posvjedočite bendu kojeg mnogi već danas smatraju vrhuncem post-YU rock scene.

Zagrebačka Močvara otvorena je 16. travnja 1999. godine. Točno 12 godina kasnije, nakon mnogih glazbenih i drugih opasnih priča, Močvara poziva Goribor da ispričaju još jednom svoju duboku katarzičnu priču i uvedu publiku u trans svog ogoljenog hipnotičkog bluesa.

Kako su pjesme za sljedeći album već dugo spremne, publika će ih ovom prilikom čuti uživo.

Cijena ulaznice 55 kuna, na dan koncerta 70 kuna.

Details

Date:
16 travanj, 2011
Cost:
55kn – 70kn
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, ,

Venue

Močvara
Zagreb, + Google Map