Loading Events
  • This event has passed.

Grateful Dead: ‘Fare Thee Well’ – prijenos posljednjeg koncerta u Cinestaru

6 srpanj, 2015U CineStar kinima 6. srpnja 2015. pogledajte posljednji koncert ovog jedinstvenog rock benda.

Grateful Dead: 'Fare Thee Well'
Grateful Dead: ‘Fare Thee Well’

Grateful Dead, američki rock bend svjetskog glasa, osnovan je 1965. godi­ne u San Franciscu. Sastav je bio poznat zbog svog jedinstvenog glazbenog stila kojega je činila mješavina rocka, folka, bluegrassa, bluesa, reggaea, countrya, jazza, psihodeličnog rocka i space rocka. Bili su osobito značajan i utjecajan bend u Americi u vrijeme hippie pokreta 1960-ih, a utje­cali su i na mnoge američke bendove.

 

Koncert nazvan “Fare Thee Well: Celebrating 50 Years od Grateful Dea­d” vjerojatno će biti njihov posljednji zajednički nastup, kojim obilježavaju 50 godina njihove sjajne karijere. Ovaj veliki događaj prikazivat će se u kinima širom svijeta putem satelita, a prenosit će glazbeni spektakl sa Soldier Fielda iz Chicaga. Oproštajni koncert Grateful Dead grupe do­gađa se 20 godina nakon njihovog zadnjeg koncerta koji se održao na upravo istom mjestu na kojem je po posljednji put nastupio i poznati vokalist i gita­rist Jerry Garcia, vokal benda. Originalnoj postavi – Hart, Kreutzmann, Lesh i Weir – pridružit će se i cijenjeni glazbenici Trey Anastasio (Phish i Trey Anastasio Band), Jeff Chiementi (RatDog, The Dead and Fur­thur) i Grammy-jem nagrađivani glazmebik Bruce Hornsby. Sve karte za tri koncerta Grateful Deada u Chicagu prodane su za svega nekoliko minuta preko interneta, a neke karte na crnom tržištu dosežu i cijenu od preko 100.000 dolara, što najbolje govori o histeriji koju je ova grupa izazvala kod svojih obožavatelja.

 

Ovo je posljednji puta kako će ovaj nezaboravni bend svirati zajedno… Ispra­tite omiljeni rock bend na najbolji način, pogledajte posljednji koncert i još jednom uživajte u obilju rocka i nezaboravnih hitova zajedno s više od 500 000 obožavatelja koji će pratiti ovaj događaj! Posljednji, oproštajni koncert pogledajte samo na velikim platnima CineStar kina jednom i nikad više — 6. srpnja 2015. Phil Lesh ovaj je koncert najavio riječima: Ovo je nastup uz koji istražujete kako testirati vaše granice!

Više informacija

Venue

Cinestar
Više lokacija
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map