Loading Events
  • This event has passed.

Hamleto Stamato Quintet – Poreč

19 travanj, 2011Kao glazbenu najavu 2. Valamar Jazz Festivala i uvod u jazz ljeto 2011., festivalski tim, Valamar hoteli i ljetovališta i Pučko otvoreno učilište Poreč građanima Poreča i Istre te svim gostima poklanjaju malu glazbenu poslasticu!

Hamleto Stamato (Foto: Valamar Jazz Festival)

U okviru svoje europske turneje u Poreču će 19. travnja u Gradskom kazalištu nastupiti pijanist Hamleto Stamato sa svojim kvintetom. Koncert jednog od najznačajnijih predstavnika mlađe generacije brazilskog jazza počet će u 20 sati, a ulaz će biti slobodan!

Hamleto Stamato odrastao je u glazbenoj obitelji, a njegov otac, vrsni saksofonist i flautist, bio je član sastava Hermeta Pascoala ikone brazilske glazbe. Hamleto je klavir počeo svirati u šestoj godini, diplomirao je na sveučilištu Estácio de Sá  u Rio de Janieru, profesionalnu glazbenu karijeru započeo je 1998., a prvi samostalni album objavio je 2003. Kao aranžer i pijanist Stamato je surađivao s gotovo svim istaknutim sudionicima brazilske glazbene scene među kojima su i João Bosco, Milton Nascimento, Ivan Lins, Caetano Veloso kojima su i João Bosco, Milton Nascimento, Ivan Lins, Caetano Veloso …, a trenutno sa svojim kvintetom prati poznati brazilsku pjevačicu Leny Andrade.

Koncert Hamleta Stamata glazbena je najava 2. Valamar Jazz Festivala koji će se održati od 6. do 9. srpnja 2011. u Poreču, a na kojem će nastupitiRichard Galliano, Tania Maria,  Tom Harrell, Nils Landgren,  Miguel Zenon, Tamara Obrovac i Massimo Savić.

Zvuci live jazza će publiku Valamar Jazz Festivala i posjetitelje grada Poreča pratiti i šarmantnim, uskim ulicama Poreča te terasama barova i lokala, a jam sessioni će se održavati u elegantnom vrtu jedinstvene Ville Polesini.

Saznajte više: Valamar jazz festival

Details

Date:
19 travanj, 2011
Cost:
Ulaz besplatan
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Gradsko kazalište
Poreč, + Google Map