Loading Events
  • This event has passed.

Hartera 7 dovodi Photeka, Ikoniku i Ramadanmana

15 srpanj, 2011



Pomno je birana lista izvođača za ovogodišnji Red Bull Music Academy Floor. Hartera predstavlja njene prve izvođače.

Photek

Photek – Apsolutna legenda jungle i drum ‘n’ bass zvuka aktivna već 20 godina! Jedan od najodgovornijih za razvoj tzv. intelligent d’n’b-a i dovođenje polomljenih beatova na major labele poput Virgina. Rupert “Photek” Parkes još je u 90tim godinama prošlog stoljeća zaradio bezrezervno poštovanje publike i kritike. Nakon nekoliko godina produciranja filmske glazbe i surađivanja s facama poput Nine Inch Nails, 2011. je godina njegova povratka s posve svježim zvukom.

Pears Sound aka Ramadanman

Pears Sound aka Ramadanman – Ramadanman je najpoznatiji alias Davida Kennedyja, novog wunderkinda britanske scene. Momak koji je eksploziji dubstepa svjedočio kao maloljetnik, danas u ranim dvadesetim uživa status DJ-a i producenta koji se svojim radom miče od poznatih šablona i redefinira žanrovske granice. Nakon što je lani, pored diplomiranja na fakultetu, uspio obići Australiju, Novi Zeland i dio Azije, te razvaliti niz velikih festivala, ove se godine na turneji predstavio i Sjevernoj Americi te potpisao 56. izdanje kompilacijskog serijala FabricLive. Uz to, konstantno niže izdanja na cijenjenim underground etiketama bass glazbe, vodeći pritom i sam jednu – Hessle Audio – na kojoj pored vlastite objavljuje i glazbu niza uzbudljivih novih talenata poput Jamesa Blakea i Untolda.

Ikonika

Ikonika – Jedno od rijetkih ženskih lica na dubstep sceni, underground ikona sa izdanjima za kultne izdavačke kuće Hyperdub, Planet Mu i Warp za koje hvalospjeve nisu štedjeli ni kolege ni glazbeni magazini DJ Mag, NME, i Pitchfork, uspoređujući atmosferu u njenim radovima s onima Aphexa Twina ili Bjork. Kada nije u studiju, razvaljuje klupske i festivalske podije setovima u kojima se uz dubstep i UK funky nađe i pokoji garage ili house klasik.

Red Bullova Glazbena akademija je projekt započet davne 1998., zamišljen kao kombinacija glazbenih nastupa i radionica na kojima eminentni umjetnici dijele svoja iskustva i znanja sa mladim entuzijastima.

RBMA obišla je brojne svjetske metropole poput Dublina, New Yorka, Londona, Sao Paola, Melbourna, Toronta.

Suradnjom s RBMA, Hartera Festival nastavlja pratiti najsvježije trendove u elektronskoj glazbi i još jednom potvrđuje status jedinog domaćeg festivala-poslastice za sve ljubitelje vrhunske elektronike.

Osim RBMA, Hartera najavljuje i ponajbolje od bandovske glazbe u regiji: Hladno pivo, Pasi, Diskurz, Krešo i Kisele Kiše , Elemental, Kawaski 3P, Električni orgazam, Lollobrigida, Goribor, Multietnička atrakcija, NipplePeople, Grč i Klaus.

Raspored:

Nulti Dan (14. 07. 2011.): Hladno Pivo, Pasi, Diskurz, Krešo I Kisele Kiše

Hartera7 Festival (15. i 16.07.2011.): Trentemoller LIVE, Hercules And Love Affair, James Holden, Fairmont LIVE, Brodinski, Feadz, Petar Dundov LIVE, Photek, Pearson Sound aka Ramadanman, Ikonika, Elemental, Kawaski 3P, Električni orgazam, Lollobrigida, Goribor, Multietnička atrakcija, NipplePeople, Grč, Klaus.

Cijene ulaznica:

nulti dan 79 kn

petak 100 kuna

subota 160 kn

festivalska 220

nulti dan + festivalska 279

Saznajte više: Hartera isporučuje nulti dan s Hladnim pivom

Details

Start:
15 srpanj, 2011
End:
16 srpanj, 2011
Cost:
100kn – 220kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Hartera
Rijeka, + Google Map