Loading Events
  • This event has passed.

Hemendexov promotivni i oproštajni koncert u AKC Medici

23 studeni, 2013Jedini promotivni koncert za novi album Hemendexa ‘Solution To Reality’ dogodit će su u AKC Medici u subotu 23. studenog.

Hemendex (Foto: Danko Vučinović / Design: DvasaDva)

To je ujedno i posljednji koncert ovog zagrebačkog synth pop trojca. Osim koncerta i poklona iznenađenja za prve kupce karata, bend priprema i cjelovečernji party sličnog raspoloženja uz DJ goste DJ Buzdovan (How Convienient) i muzikfantastique a.k.a. Ivan Krželj.

Prije skoro točno godinu dana započeli smo proces snimanja demo verzija nekih pjesama, koje su ujedno poslužile kao mali preview za sve koji žele imati uvid u trenutačni zvuk benda (“November Sessions 2012”). Znajući s kakvim materijalom raspolažemo i kako želimo da album zvuči, angažirali smo mladog Jovana Vesića iz Beograda kao producenta, poznatijim po svojoj glazbi (Inje) i odabrali spori proces snimanja albuma na relaciji Zagreb – Beograd. Godinu dana kasnije s ponosom predstavljamo “Solution To Reality”, rezultat skoro-pa-jednogodišnjeg studijskog reda i novi, drugačiji zvuk benda koji je 2009. počeo sa svojom modernom verzijom synth pop glazbe. – riječi su Hemendexa koji se 23. studenog u potpunosti oprašta od publike.
Riječ je svakako o kuriozitetu u glazbenom svijetu, jer nije čest slučaj da grupe po objavljivanju prvog albuma najave i svoj kraj.

Details

Date:
23 studeni, 2013
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

AKC Medika
Zagreb, Hrvatska + Google Map