Loading Events
  • This event has passed.

‘Horses’ koncert Patti Smith na Križankama u Ljubljani

2 kolovoz, 2015U nedjelju, 2. kolovoza na ljubljanskim Križankama Patti Smith će s pratećim bendom u cijelosti izvesti svoj prijelomni album ‘Horses’.

Patti Smith 'Horses'
Patti Smith ‘Horses’

Glazbenica, pjesnikinja, revolucionarka, borac za pravdu, umjetnica, aktivistica, vizionarka – to su samo neke uloge koje se mogu pripisati Patti Smith, ali one i dalje nisu dovoljne da bi opisale njen neprocjenjiv utjecaj na svijet glazbe, poezije i aktivizma. Njeno ime postalo je sinonim za ispreplitanje poezije i rock glazbe, nekonvencionalnosti i rata protiv sistema te je tako cijelom svijetu pokazala da su žene ravnopravne i na stageu i ispred njega.

 

Poslije hipijevskih optimističnih 60-ih godina i okončanom razvoju idealnog američkog sna nakon Vijetnamskog rata, SAD su se našle na političkoj i kulturnoj prekretnici. Sve je to bila savršena pozadina za Patti Smith i njen novi glazbeni pravac kojim je otvorila vrata uličnoj poeziji i urbanom senzibilitetu koji je zauvijek promijenio svijet glazbe. U drugoj polovici 70-ih na scenu je ušao punk, a prije udarne eksplozije, 1975. Patti Smith je objavila svoj prvijenac ”Horses”, od kritike njen najprihvaćeniji album, koji je služio kao neka vrsta katalizatora za cjelokupnu zapadnoobalnu punk i new wave scenu. Patti je korjenito utjecala na razvoj glazbene scene u New Yorku kao i globalne glazbe koja je bila inspiracija za glazbene izvođače svih smjerova poput Ramonesa, Madonne, Brucea Springsteena, Sonic Youtha, PJ Harvey, R.E.M.-a, Courtney Love, Pretendersa, Televisiona, Cat Power i mnogih drugih…

 

Ulaznice po cijeni 347,10 kn (44,50€) mogu se kupiti u Dallas Music Shopovima i u sustavu Eventima.

Details

Date:
2 kolovoz, 2015
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn347,10
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Križanke
Ljubljana, Slovenia + Google Map