Loading Events
  • This event has passed.

Hrvatska slavi veliki jubilej Beatlesa – koncertni spektakl ‘Sretan rođendan, naredniče Pepper!’ u Lisinskom

28 svibanj, 2017‘Sretan rođendan, naredniče Pepper!’ – naziv je koncertnog spektakla Beatles Revival Orchestra u Lisinskom, 28. svibnja 2017. kojim će Hrvatska obilježiti 50. obljetnicu izlaska najvažnijeg albuma svih vremena – ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ legendarnih Beatlesa.

'Sretan rođendan, naredniče Pepper!'
‘Sretan rođendan, naredniče Pepper!’

Beatles Revival Orchestra nastao je posebno za ovu priliku, a čini ga jedan od najstarijih europskih tribute bendova, riječki Beatles Revival Band, te orkestar pod ravnanjem orkestratora i glazbenog producenta Olje Dešića, uz posebno gostovanje Akademskog zbora “Ivan Goran Kovačić”. Koncert se sastoji od dva dijela: izvedbe cijelog albuma “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” te najvećih uspješnica iz cjelokupne karijere “čupavaca iz Liverpoola”. Izvedbama Beatlesa pridružit će se i poznati hrvatski glazbenici, ujedno veliki poklonici Beatlesa, čija će imena biti objavljena uskoro.

 

Album “Sgt. Pepper…” smatra se prijelomnim albumom popularne glazbe koji je utjecao na generacije glazbenika i publike od šezdesetih godina do danas. Ugledni glazbeni časopis Rolling Stone proglasio ga je najboljim albumom svih vremena, a do danas je prodan u više od 35 milijuna primjeraka. Zahvaljujući suradnji Beatlesa s glazbenim producentom Georgeom Martinom, taj se album smatra remek-djelom rock-glazbe. Njegova izvedba uživo u Lisinskom bit će pravi izazov za više od sto glazbenika na pozornici Lisinskog.

 

Britanski veleposlanik Andrew Dalgleish, također veliki poklonik Beatlesa, izjavio je ovim povodom: “Beatlesi su istinski britanski brend prepoznat svugdje u svijetu. Njihova glazba inspiracija je mnogim generacijama, a poruke ljubavi i zajedništva jednako su važne danas kao i prije 50 godina. Drago mi je što će se obljetnica albuma ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ obilježiti i u Hrvatskoj.”

 

Cijena ulaznica: 120, 150, 180 i 200 kuna na blagajni dvorane.

Venue

KD Vatroslav Lisinski
Zagreb, Hrvatska + Google Map