Loading Events
  • This event has passed.

Huddersfield se vraća na scenu ZKM-a

3 svibanj, 2019ZKM-ov hit Huddersfield, predstava koja je dobila sjajne kritike kazališnih kritičara, nakon dulje pauze vraća se na scenu ZKM-a. Huddersfield možete pogledati 03., 04. i 05. svibnja.

‘Huddersfield’ (foto: ZKM)

Predstava ostaje na repertoaru ZKM-a u sjećanje na preminulog glumca Roberta Budaka. Glumačkoj postavi Huddersfielda pridružio se glumac Bernard Tomić.

Više o predstavi: Priča o tisućama mladih koji danas svakodnevno odlaze neznano kamo ne želeći se ni osvrnuti za sobom, a oni koji ostaju žive život stalnog razočaranja i nezadovoljstva. Uglješa Šajtinac jedan je od najvažnijih suvremenih srbijanskih dramskih pisaca, dobitnik Europske nagrade za književnost 2014. te Sterijine nagrade 2005. za dramu Huddersfield. Zagrebačka verzija Huddersfielda donosi duhovitu i veoma potresnu priču o generaciji tridesetogodišnjaka, o četvero prijatelja, od kojih je jedan otišao u inozemstvo za boljim životom, a drugi su ostali gdje su i bili, osuđeni na gluho trajanje bez dostojanstva i perspektive. Onaj među njima koji se dokopao stvarnog grada Huddersfielda, blizu Leedsa u Engleskoj, živi dobro i komforno, ali je izgubio osjećaj identiteta i orijentacije, drugi koji su ostali vezani za stari kraj izgubili su sve ostalo.

Glume: Dado Ćosić, Mateo Videk, Adrian Pezdirc, Bernard Tomić, Damir Šaban, Tina Orlandini, Filip Nola.

Redatelj: Rene Medvešek / adaptacija: Tomislav Zajec

Details

Start:
3 svibanj, 2019 u 20:00
End:
5 svibanj, 2019 u 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

ZKM
Zagreb, Hrvatska