Loading Events
  • This event has passed.

Humanitarna izložba u podzemnom hodniku HNK-a

10 studeni, 2014Ususret 15 godišnjici postojanja i trećoj dodjeli Teatar.hr Nagrada publike, portal Teatar.hr, HNK u Zagrebu i agencija Fakat organiziraju humanitarnu izložbu.

Nataša Janjić i Davor Urban (Foto: Nino Šolić)

Humanitarnom izložbom prikupljaju se sredstva za organizaciju blagdanske predstave „Ivica i Marica“ namijenjene djeci iz domova za nezbrinutu i ugroženu djecu s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Humanitarna izložba održat će se u jedinstvenom prostoru, dosad zatvorenom za javnost, odnosno u podzemnom hodniku Hrvatskog narodnog kazališta, na adresi Trg maršala Tita 15 u ponedjeljak, 10. studenog s početkom u 19:00 sati.

Projekt je pokrenut s ciljem da se djeci pruži jedinstveno kulturno i zabavno iskustvo uživanja u glazbi i kulturi. Osim u dječjoj operi, djeca će uživati i u vođenoj turi kroz cijeli HNK te tako pobliže upoznati rad kazališta.

Okupljanje je predviđeno u predvorju Hrvatskog narodnog kazališta, nakon čega će se svi, zajedno s domaćinima izložbe Ninom Violić i Damirom Urbanom, uputiti u obilazak izložbe u skrivenom podzemnom hodniku koji povezuje HNK i zgradu gimnastičkog društva Sokol.

Po završetku obilaska, uzvanici su pozvani na druženje i piće u predvorju HNK, gdje će po cijeni od 500 kuna moći kupiti željenu fotografiju.

Na izložbi će biti izložene fotografije autora Nina Šolića i Julija Frangena, nastale na prethodnim dodjelama Teatar.hr nagrada publike, a čiji su protagonisti hrvatski glazbeni, kazališni, filmski i ostali umjetnici poput Damira Urbana, Zorana Prodanovića Prlje, Nine Violić, Nataše Janjić te mnogi drugi koji će na samoj izložbi fotografije i potpisivati. Broj fotografija je ograničen te svaka ima maksimalno tri replike.

Svi koji izložbi žele nazočiti, ali i oni koji to ne mogu, a žele pomoći u prikupljanju sredstava, fotografije mogu razgledati i kupiti putem webshopa portala Teatar.hr na internetskoj adresi http://www.teatar.hr/shop.

Venue

HNK – podzemni hodnik
Zagreb, Hrvatska + Google Map