Loading Events
  • This event has passed.

I Jack White dobiva spomenik u Zagrebu

23 svibanj, 2014Jack White III, multiinstrumentalist, producent, vođa nekih od najvećih bendova posljednjeg desetljeća i jedan od najznačajnijih glazbenika novije povijesti, dobit će u petak, 23. svibnja spomenik u centru Zagreba, tj. u dvorištu Subkulturnog centra u ulici Pavla Hatza, dakle tjedan dana nakon otkrivanja spomenika Jimiju Hendrixu na istom mjestu.

Jack White u Ottawi snimljen tijekom nastupa s grupom The Dead Weather 2009. godine (Foto: Wikipedia)

Nakon Joea Strummera, Johna Lennona i Jimija Hendrixa red je došao jednog od najpoznatijih glazbenika novije generacije, čovjeka kojeg je magazin Rolling Stone svrstao na 17. mjesto liste “100 Najvećih gitarista svih vremena”.

Sa samo 39 godina Jack White postigao je puno više nego mnogi glazbenici u cijeloj karijeri. Globalnu popularnost stekao je u grupi The White Stripes koju je činio sa svojom bivšom suprugom Meg White. Nakon šest studijskih albuma grupa se službeno raspala 2011. godine kad je Jack već bio zaposlen u bendovima The Raconteurs i The Dead Weather kao i izuzetno uspješnom solo karijerom započetom albumom “Blunderbuss”. Otkrivanje spomenika u Zagrebu, prvog u njegovom životu, dogodit će se tri tjedna prije objave novog studijskog albuma “Lazaretto” i predstavlja novu služenu počast Jacku Whiteu nakon titule glabenog ambasadora Nashvillea.

Autorica spomenika Jacka Whitea je mlada kiparica Alana Kajfež.

Details

Date:
23 svibanj, 2014
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, ,

Venue

Subkulturni centar
Zagreb, + Google Map