Loading Events
  • This event has passed.

‘I sve nekako počinje…’ Ivana Marušića Klifa u &TD-u

21 ožujak, 2017Ivan Marušić Klif, jedan od najintrigantnijih domaćih multimedijskih umjetnika koji svoj izričaj bazira na implementaciji tehnologije u umjetničke svrhe i ovog će mjeseca kroz predavanje o nastanku slike na osciloskopu i AV performans upoznati sa svojim novim radom ‘I sve nekako počinje…’, uz besplatan ulaz, 21. i 22. ožujka u dvorani SEK Teatra &TD.

Ivan Marušić Klif (Foto: Tjaša Kalkan)
Ivan Marušić Klif (Foto: Tjaša Kalkan)

“Motivacija za ovaj rad je dvostruka; s jedne strane fascinacija teksturom slike koja nastaje na analognom osciloskopu, a s druge strane jaka unutarnja potreba da materijal izvedem koristeći prostor scene, svoje tijelo i glas. Ova činjenica se tokom rada doslovno materijalizirala na način da je performans podijeljen u dvije izdvojene cjeline: predavanje o prikazu slike na osciloskopu, te drugi dio u kojem taj isti mehanizam koristim za AV performans. U prvom dijelu u formi predavanja objašnjavam kako nastaje slika na osciloskopu; pojam elektronskog signala koji sam po sebi nije definiran, ali može biti istovremeno i slika i zvuk; način funkcioniranja Rutt/Etra video sintisajzera; ispis vektorskih oblika i njihova manipulacija. U drugom dijelu te iste principe implementiram u izvedbu u kojoj slika i zvuk nastaju uživo na sceni, koristeći dijelove teksta iz predavanja, te opservacije vrlo širokog spektra”, objašnjava Ivan Marušić Klif.

 

Ivan Marušić Klif tijekom posljednjih 20 godina izveo je cijeli niz performansa, multimedijskih instalacija i improviziranih nastupa. Osim dugogodišnjeg rada na području likovne umjetnosti i novih medija, Klif je aktivan i kao glazbenik i glazbeni producent, te autor glazbe za filmove, performanse, dramske i plesne predstave, a za svoju je site-specific instalaciju Lambda dobio Nagradu Vladimir Nazor.

Details

Start:
21 ožujak, 2017 u 20:00
End:
22 ožujak, 2017 u 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Teatar &TD
Zagreb, Hrvatska + Google Map