Loading Events
  • This event has passed.

Igra staklenih perli u Purgeraju

7 prosinac, 2012U sveopćoj bujici novih i starih bendova, fuziji stilova i vrijednosti, poslije tridesetak godina pauze na scenu se vraća legendarni beogradski psihodelični-rock’n’roll bend Igra staklenih perli sa novim albumom ‘Apokaliptus’. Zagrebačkoj publici predstavit će se 7. prosinca velikim koncertom u Purgeraj&Parku (dvorana Park) dvosatnim audio/vizualnim tribal psihodeličnim RnR ritualom po originalnoj recepturi 70-ih godina.

Igra staklenih perli

Glazba koju Igra staklenih perli interpretira zasniva se na kompleksnim dugim RnR kompozicijama u rasponu od ambijentalnih dionica, preko repetativnog tribal plesnog RnR groova,  sve do furioznih space rock dijelova, po ugledu na estetiku ranog Pink Floyda, zatim prog bendova Coloseum, Led Zepelin, kao i kultnih kraut/space RnR bendova Can-a, Amon Düül ll, etc.

Iako se za početke psihodelije na ovim prostorima navode rani radovi sastava Time i Korni grupa, do pojave Igre staklenih perliu drugoj polovici 70-tih nije bilo niti jednog benda koji je mogao istinski prisvojiti epitet psihodelične rok grupe.

Ekipa prijatelja i istomišljenika okupila se 1976. i krenula netipičnom putanjom: dugim jam session-ima umesto probama i koncertima. Dolaskom basiste Draka Nikodijevića (kasnije u kultnom sastavu White Rabbit Band), grupa se upotpunjuje i prelazi iz podruma u koncertne prostore. Praktično od tog trenutka postaju izuzetna koncertna atrakcija i zauvijek zadržavaju titulu jedinog pravog RnR benda sa ovih prostora.

Novi album Apokaliptus sniman je u Beogradu, a kao specijalni gost pojavljuje se Ljubomir Đukić (vokal i klavijature) iz grupe Električni Orgazam, dok je Koja iz grupe Disciplin A Kitschme producent i ko-aranžer. APOKALIPTUS je inspiriran planetarnim buđenjem i drevnim proročanstvima o Kraju Svijeta. Glazbeno predstavlja kombinaciju različitih stilova psihodelične muzike koja simbolično prati rađanje jednog novog doba.

Na predstojećem End of the World koncertu u Zagrebu 7. 12. 2012. u Purgeraju&Parku (dvorana Park), IGRA STAKLENIH PERLI – THE NEXT GENERATION predstavit će novi materijal i podsjetiti na nezaboravne pjesme iz sedamdesetih godina, Putovanje u Plavo, Mushroom i Lyzzard Square.

Ulaz za publiku će biti moguć od 21:30 sati, a koncert će započeti u 22:00 sata.

Ulaznice po pretprodajnim cijenama od 55 kuna bit će u prodaji od četvrtka 29. 11. Prodajna mjesta su: Dirty old shop, Tratinska 22 // Rockmark shop, Petra Berislavica 13 // Free byrd, Tratinska 50 // Karma music shop, Podgroska 3 // Purgeraj&Park, Ribnjak 1. Cijena ulaznice u Parku prije koncerta iznosit će 70 kuna.

Details

Date:
7 prosinac, 2012
Cost:
55kn – 70kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Purgeraj, NKC Park
Zagreb, + Google Map