Loading Events
  • This event has passed.

Ikona bluesa Watermelon Slim dolazi u Zagreb

13 studeni, 2012Watermelon Slim – dobitnik dviju nagrada na najvećoj svjetskoj dodjeli blues nagrada – Blues Music Awards (za najbolji blues album godine i za najbolji blues band 2008.g., – Slim and the Workers) osvojio je sveukupno već 17 nominacija u zadnjih osam godina. Ovaj velikan bluesa po prvi puta stiže u Hrvatsku. Nastupit će u klubu Hard Place u utorak 13. studenog.

Watermelon Slim

Njegova životna priča je gotovo nevjerovatna – Bill „Watermelon Slim“ Homans je rođen u Bostonu, odrastao u Sjevernoj Carolini uz oca odvjetnika i borca za slobodu i spremačicu koja mu je stalno pjevala John Lee Hookerove pjesme. Slim je krenuo na fakultet, ali se prijavio za Vijetnam i dok je ležao u bolnici u Vijetnamu sam je naučio svirati naopačke gitaru za ljevake sa slideom umjesto kojeg je koristio Zippo upaljač! Na sceni je debitirao 1973.  godine antiratnim albumom (do danas jedinim izdanim antiratnim albumom snimljenim od strane ratnog veterana) sa zvukom psihodeličnog blues rocka. U slijedećih 39 godina Slim je radio sve i svašta – bio je vozač kamiona, radio je u pilani (gdje je izgubio komad prsta), vozio je viljuškar, radio je kao grobar…, a ponekad se bavio i sitnim kriminalom. Baš zbog tog sitnog kriminala morao je naputiti Boston i prebjeći u Oklahomu gdje se sakrivao uzgajajući lubenice. (Od tuda i njegov nadimak – Watermelon Slim). Uz sve to Slim je uspio završiti školu, dobiti diplomu, oženiti se, baviti se slikarstvom i postati članom Mense (društvo ljudi sa vrlo visokom inteligencijom!). No ipak ga je najviše zanimalo pecanje, čitanje Shakespearea i kuglanje.

Kada je 2002. preživio srčani udar, taj ga je događaj vratio glazbi, snimanju i nastupanju uživo. U zadnjih 10 godina „izrastao“ je iz „legende“ u velikana blues country zvuka (čak ga je 2009-te Bonnie Raitt na zajedničkom koncertu predstavila svojoj publici kao živuću blues legendu). Mojo magazin ga svrstava u sam vrh blues scene, a osvojio je dvije najznačajnije Blues Music Award nagrade, te se po nominacijama izjednačio sa B.B. Kingom, Buddy Guyom i Robert Crayom, a to samo govori o kakvom se ekstraordinarnom glazbeniku radi jer nabrojiti sve njegove nagrade, mjesta na top listama i festivale na kojima je nastupao je nemoguća misija. Ali i uz velike uspjehe u glazbenom svijetu Slim je i danas aktivan zagovornik mira, a u prilog tome govori i činjenica da su ga 2010. uhapsili zbog toga što se u protestu protiv rata u Iraku i Afganistanu zavezao lancima ispred Bijele kuće.

Ulaznice u pretprodaji po 65 kuna možete pronaći na šanku Hard Placea (svaku večer, osim nedjelje, iza 20 sati) te u Rockmarku, Berislavićeva 13, FreeBirdu, Tratinska 50, Mega Muzici, Vlaška 48 i Dirty Old Shopu, Tratinska 22. Na dan koncerta na ulazu u klub cijena će biti 80 kuna.

Details

Date:
13 studeni, 2012
Cost:
65kn – 80kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Hard Place
Zagreb, + Google Map